Συνδεθείτε μαζί μας

Μηχανή του Χρόνου

Τραγικό! Ο Σωτήρης Προσκύνησε, άναψε κερί και μετά έστησε καρτέρι θανάτου στη σύζυγό του Άννα

Μια συγκλονιστική οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε την 9η Νοεμβρίου 1990, καθώς 48χρονος αφού πρώτα προσκύνησε και άναψε κερί στην εκκλησία, μετά έσφαξε τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η οικογενειακή τραγωδία ήταν η κορύφωση της διετούς δραματικής ιστορίας του Σωτήρη και της Άννας.

Ο Σωτήρης 48 ετών ήταν παντρεμένος με την Άννα 44 ετών, ενώ είχε δυο παιδιά από τον προηγούμενο του γάμο. Από το 1988 διέμεναν στο Τσέρι μαζί με τους γονείς της Άννας.

Σύντομα, τα προβλήματα και οι συχνοί καβγάδες τους επισκίασαν το γάμο τους και ζούσαν σε διάσταση.

Το πρωινό της 9ης Νοεμβρίου 1990, ο Σωτήρης έστησε καρτέρι θανάτου στην σύζυγο του… Την ανέμενε στο μονοπάτι, μέσα σε ένα ελαιώνα, από όπου περνούσε για να πάει στη δουλειά της.

Μόλις την είδε, ο 48χρονος κατάφερε εναντίον της 21 κτυπήματα με μαχαίρι. Δεκατέσσερα στο κεφάλι και επτά στα χέρια.

Ακολούθως ο Σωτήρης αποχώρησε από τη σκηνή με απόλυτη ηρεμία και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, έθεσε τέρμα στη ζωή του πίνοντας δηλητήριο.

Μάλιστα λίγους μήνες προηγουμένως, η Άννα βρέθηκε δηλητηριασμένη και ο Σωτήρη εξαφανισμένος από το σπίτι, ενώ ήταν ύποπτος ότι ήταν αυτός που τις έριξε δηλητήριο στο γάλα για να την σκοτώσει.

Οι έρευνες της Αστυνομίας έφεραν τότε στο φως και ένα σημείωμα του Σωτήρη στο οποίο ανέφερε ότι ατύχησε στους γάμους του και θα «εγκατέλειπε τα επίγεια για να πάει στα επουράνια». Μάλιστα παρακαλούσε να τον θάψουν στην Κοκκινοτριμιθιά όπου είναι θαμμένη και η μητέρα του.

Πρόθεση του όπως είπε, ήταν να αυτοκτονήσει αφού προηγουμένως σκοτώσει με δηλητήριο τη γυναίκα του.

Προσκύνησε πριν το έγκλημα

Μια ώρα πριν το έγκλημα, 6 και 30 το πρωί, ο 48χρονος Σωτήρης πήγε στην εκκλησία. Εισήλθε στο ιερό και ρώτησε τον πάτερ Παπαμιχάλη αν έδωσε στη γυναίκα του το μήνυμα της Μητρόπολης Κερύνειας για να συναντηθούν το Σάββατο με σκοπό να συμφιλιωθούν.

Ο ιερέας του είπε ότι μίλησε με τη γυναίκα του η οποία όμως ήταν ανένδοτη, ενώ όπως είχε αναφέρει τότε, «ήταν κατηγορηματική και μου είπε να μην ανακατευόμαστε γιατί δεν επρόκειτο να συμφιλιωθεί με αυτό τον άνθρωπο».

Στη συνέχεια ο 48χρονος Σωτήρης, αφού άκουσε αυτά από τον ιερέα, βγήκε από το ιερό, άναψε κερί, προσκύνησε τις εικόνες και έφυγε ήσυχα χωρίς να πει τίποτα…

Ο Σωτήρης φαίνεται να είχε πάρει την απόφαση του… Έτσι μετά την εκκλησία, πήγε στο μονοπάτι από όπου θα περνούσε η σύζυγος του, και της έστησε καρτέρι θανάτου…

Μόλις την είδε και κρατώντας ένα μικρό μπαλτά κουζίνας, άρχισε να την κτυπά αλύπητα και με πάθος σε όλα τα μέρη του σώματος της ενώ η Άννα χωρίς να μπορεί να αντιδράσει φώναζε απεγνωσμένα για βοήθεια.

Στα 50 μέτρα βρέθηκε μια κάτοικος, η Δέσπω, που άκουσε τις φωνές και είδε το φρικιαστικό θέαμα.

«Είδα μια γυναίκα να βρίσκεται στο χώμα καταματωμένη κι από πάνω της ο Σωτήρης, τον κατάλαβα αμέσως, και την κτυπούσε στο κεφάλι. Μόλις κατάλαβα τι συνέβαινε άρχισα να φωνάζω για βοήθεια. Κατέβηκα από το μπαλκόνι στο δρόμο και ταυτόχρονα φώναξα σε ένα γείτονα που ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητο του για να φύγει. Φώναζα «βοήθεια, αστυνομία». Φοβήθηκα να πλησιάσω αλλά αυτός άκουσε τις φωνές και σταμάτησε να την κτυπά. Τον είδα ξαφνικά να φεύγει. Στα χέρια του κρατούσε ένα μαχαίρι και ένα μπουκάλι.»

Η Άννα ήταν σε λίμνη αίματος και προσπάθησε να της μιλήσεις…

— «Άννα εσύ είσαι; Τι έγινες;» της είπε.
–  «Εν ο άντρας μου… για τα ριάλια, για να μερώσουμε»…  απάντησε.

Η Άννα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο πατέρας της Άννας 

loading...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Κάνε κλικ για να σχολιάσεις

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να σχολιάσετε Login

Leave a Reply

Facebook

Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Copyright © 2019 - 2021 Alldaynews.gr.