Κυρίως πιάτα

Τα σουφλέ ζυμαρικών είναι αγαπημένο φαγητό των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Μας δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά. Οπωσδήποτε όμως, θα τελειώσει εν ριπή οφθαλμού. Διάβασε τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Όσο κι αν ψάξετε, καλύτερη και πιο νόστιμη συνταγή για γαλοπούλα από αυτήν του Άκη δεν θα βρείτε. Ετοιμαστείτε λοιπόν και μπείτε στην κουζίνα για να εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές σας ικανότητες όλους τους συγγενείς και τους φίλους σας. ΥΛΙΚΑ Για τη...
Μια ωραία πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Διάβασε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Ένας συνδυασμός που δίνει μια μοναδική γεύση. Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Καλοκαιρινή και μυρωδάτη γαριδομακαρονάδα Υλικά για 2-4 άτομα - 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες - 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού - 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό - 400 γραμμάρια σπαγγέτι - 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο - 4 φέτες μπέικον...
Χορταστική μακαρονάδα με τορτελίνια και φρέσκια σάλτσα Υλικά για 2-4 άτομα - ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά - 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -...
Ωραία είναι τα κρεατικά και τα αμυλοειδή με τις νόστιμες βουτηχτές σάλτσες και ακόμη καλύτερα, τα γλυκά -ούτε λόγος-, σοκολατένια ή μη, αλλά η ισορροπημένη διατροφή εκφράζει επίσης την αντίληψή μας για το φαγητό, πέραν του ότι δεν είναι...
Γιατί το ενάμισυ μέτρο (κι ένα μίλκο) κοντοσούβλι στις μέρες μας εξακολουθεί να λέγεται κοντοσούβλι, όταν η σούβλα του θα χωρούσε άνετα και μικρό αμνοερίφιο, θα οφείλεται -εικάζω- στο εγγενές πάθος για την ορθότητα των διαστάσεων της ελληνικής παράδοσης...
Η μαγειρίτσα μαγειρεύεται για την Ανάσταση το Πάσχα και είναι παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Υλικά (Σερβίρει 4) 1 συκωταριά 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό Λίγο σέλινο 1 μαρούλι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Υλικά για το αβγολέμονο 4 αυγά μόνο τους κρόκους χυμό 2 λεμονιών Εκτέλεση...
Εάν δεν σας αρέσουν τα όσπρια δοκιμάστε να φτιάξετε φακές με κοτόπουλο και σίγουρα θα αρέσει σε εσάς αλλά και στα παιδιά σας. Υλικά 200 γρ. φακές, ψιλές 2 φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες ή σε κυβάκια 250 γρ. πιπεριές πράσινες για γεμιστά, σε...
Είτε σπιτικά φτιαγμένη είτε μερακλίδικα αγορασμένη, μια εξαιρετική πρώτη ύλη είναι πλεονέκτημα στην στρατηγική της κουζίνας καθώς με λίγη διάθεση μεταμορφώνεται σε ένα πρώτης τάξεως γκουρμέ πιάτο. Ο λόγος για το χαμ (ham) ή ζαμπόν (μην πάει ο νους όμως,...
Μετά από εκδρομή με στόχο δοκιμές κρασιών στις γιορτινές Μέρες της Νεμέας, ένας σύντομος σταθμός στο παραλιακό Νεράκι (καθόλου ξενερουά) μας επιβράβευσε με ένα κιλό φρέσκες μικρές αχιβάδες, ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να γίνουν τα περίφημα σπαγκέτι allle vongole,...
Αν αποφασίσετε να τσικνήσετε σπίτι σας, προσέξτε τρία βασικά πράγματα. 1. Αποφασίστε ποιό κομμάτι θα αγοράσετε για εσάς και τους καλεσμένους σας Υπάρχουν παϊδάκια και παϊδάκια, όπως φαίνεται και στον παρακάτω γαλλικό κατάλογο. Ακριβά κομμάτια, φτηνά, λαιμός, μπούτι. 2. Αποφασίστε αν θέλετε...
Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά για μικρούς και μεγάλους! Την επόμενη φορά, μην παραγγείλετε, φτιάξτε τη δική σας σπιτική πίτσα και θα ξετρελαθούν όλοι στο σπίτι! Το μυστικό για την τέλεια πίτσα βρίσκεται στη ζύμη! Εξαρτάται βέβαια και...
Χριστουγεννιάτικη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι. Ιδανική συνταγή γαλοπούλας για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν! Γευστική και σχετικά εύκολη στην εκτέλεση. Χρόνια πολλά! Γαλοπούλα με γέμιση Χρόνος προετοιμασίας: 25΄ λεπτά Χρόνος ψησίματος: 3’ ώρες Υλικά Για την γαλοπούλα 1 γαλοπούλα 3-4 κιλά 2 κουταλιές της σούπας αλατοπίπερο 1 κουταλιά...
Μια παραδοσιακή και νοστιμότατη ιταλική συνταγή για να τονίσουμε την αιώνια φιλία των δύο λαών μας που δεν επηρεάζεται από μεμονομένα γεγονότα σαν αυτό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Υλικά χοιρινό κρέας από τα πλευρά (μπριζόλες) περίπου 3kg Zητείστε από τον κρεοπώλη σας...
Όταν κάποιος είναι κρυωμένος ή γριπωμένος, η καλύτερη αγωγή είναι να παίρνει πολλά υγρά όπως, νερό, χυμούς, τσάι και σούπες. Όταν αυτά είναι σωστά φτιαγμένα, θα ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό, θα διευκολύνουν την πέψη κι έτσι θα απελευθερώσουν ενέργεια στο...
Με το άκουσμα της λέξης ψητή χοιρινή κοιλιά, μου έρχεται να τρέξω στο χασάπη και να παραγγείλω μία για τους εξής λόγους: -Είναι απίστευτα νόστιμη και τραγανή και είναι καλυμμένη με την πιο μαγική ουσία στον κόσμο, την ξεροψημένη πέτσα. -Είναι...
Υλικά 500g κιμά από αρνί ή μοσχάρι με 20% λιπαρά ή ανάμικτο 2 κ.τ. κύμινο 2 κ.σ. σουμάκ 2 κ.σ. μπούκοβο 2 κ.σ. παγωμένο νερό καλό αλάτι ...για το σερβίρισμα 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 6 πίτες για σουβλάκι 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες πιπεριές...
Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων έχει τη μαγική ιδιότητα να είναι πάντα πολύ καλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Μπορεί να γίνει με διάφορα κρέατα –κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι–, αλλά σίγουρα το μοσχάρι υπερτερεί και η γαλακτώδης γεύση...
Αν και Βρετανός, ο Τζέιμι Όλιβερ φτιάχνει πένες με λουκάνικα με μία σάλτσα μεσογειακή, που θα σου αρέσει πολύ! Και δεν είναι καθόλου δύσκολη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 20’ Υλικά 4 κρεμμυδάκια 1 καρότο 1 κοτσάνι σέλερι 1-2 φρέσκα τσίλι 1 πακέτο λουκάνικα καλής...
Θα πρέπει να υπήρχε κάποια εποχή που κάθε γαλλικό εστιατόριο που εκτιμούσε τον εαυτό του, είχε αυτό το πιάτο στο μενού του. Από μικρά και άσημα πανδοχεία χαμένα στη γαλλική επαρχία, μέχρι τα τριάστερα του Παρισιού. Όμως και σήμερα...
Υλικά 600ml κρέμα γάλακτος (double cream) 4 μεγάλα αυγά θαλασσινό αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 60g τριμμένο τσένταρ 60g διάφορα τυριά όπως μπρι, κατσικίσιο και ροκφόρ 2 μεγάλες χούφτες μικρό σπανάκι πλυμένο, στεγνό και χοντροκομμένο 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια της ψιλοκομμένη 140g αποξηραμένες ντομάτες χοντροκομμένες 1 κ.σ....
Ένα από τα εμβληματικά πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας που έθρεψε πολλές γενιές και είναι περασμένο στο DNA πολλών καλοφαγάδων στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά όμοιο με το δικό μας στιφάδο με μοσχάρι. Υλικά 1kg βοδινό ή μοσχαρίσιο φθηνό κρέας 150g μπέικον κομμένο...
Υλικά 500γρ πένες ολικής αλέσεως 3 κουταλιές αλεύρι ολικής 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 ποτήρια φρέσκο γάλα ελαφρύ 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι πιπέρι 200γρ τυρί κρέμα 2 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι 2 κουταλάκια γούστερ σος (worcestershire sauce) 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 200γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη Εκτέλεση Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες...
Οι κεφτέδες, κανονικά γίνονται με κιμά. Αυτοί όμως οι χορτοφαγικοί, είναι πραγματικά πολύ γευστικοί. Το αρχικό ψήσιμο των καρότων στο φούρνο, τους βγάζει όλη τη γλύκα τους και στη συνέχεια, ισορροπούν περίφημα με την αλμύρα της φέτας και του...
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται το πιάτο αυτό που ήταν πολύ της μόδας την δεκαετία του 1980. Το μαύρο πιπέρι έχει τις δικές του τανίνες και γι’ αυτό θεωρείται από πολλούς σαν “wine killer”. Όταν κάποιες φορές ενωθούν οι δύο...
Στο βιβλίο ‘Il ladro di merendine’ ένα δημοφιλές μυθιστόρημα της Σικελίας, ο αρχηγός της αστυνομίας δέχεται ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του και απαντάει: «Εδώ Montalbano, αυτή τη στιγμή τρώω πάστα με μπρόκολο, ποιός είναι και με ενοχλεί;» Η γαστρονομία,...
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μικρά κοτοπουλάκια και τα βάζουμε να σουρώσουν. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ταμπάσκο, θυμάρι και αλείφουμε μέσα την κοιλιά τους με μαργαρίνη (στο κάθε κοτοπουλάκι μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη). Τα βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς...
Υλικά 700γρ κιμά από κοτόπουλο 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο 1 αυγό 1 1/2 κουταλιά σόγια λίγη φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κουταλάκι αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα εκτέλεση Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το...
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πάμπολλες συνταγές για την μπουγιαμπέσα, την κλασική γαλλική ψαρόσουπα. Ανάλογα με τον τόπο, τα ψάρια και τα λαχανικά, διαμορφώνονται τα γούστα και ακολουθούν οι συνταγές. Να μια ωραία και πλούσια συνταγή από τη νότια Γαλλία,...

Advertorial

Πατίνια και καπέλα για το απόλυτο casual στυλ

Οι βόλτες με τα rollers δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να είναι στην μόδα. Τα πατίνια είναι η αγαπημένη διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Αν...

Μοντέρνα κοσμήματα και ρολόγια για όλα τα στυλ σε super τιμές

Πως θα κάνετε πιο ιδιαίτερη και αξιοπρόσεκτη την εμφάνισή σας; Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες τα online κοσμήματα και τα...

Επιλογές

Θεσσαλονίκη, Τεχνικό Γραφείο Πολιτικών Μηχανικών - Πουλιόπουλος Παύλος & Μουτεβελής Γιώργος Ο.Ε.

Showbiz

Η καλή είδηση της ημέρας

loading...