Σάλος με τη νέα καμπάνια της Benetton – Χρησιμοποιεί εικόνες προσφύγων που μόλις έχουν διασωθεί (εικόνες)

Τη στιγμή που η Ευρώπη, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος «βυθίζονται» στην προσφυγική κρίση, η Benetton κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: προκαλεί και δημιουργεί σάλο αντιδράσεων με τη νέα της καμπάνια με μετανάστες.

Η νέα της διαφημιστική καμπάνια λοιπόν χρησιμοποιεί εικόνες προσφύγων από το πλοίο «Aquarius», οι οποίοι μετά από μια Οδύσσεια πολλών ημερών είχαν μόλις διασωθεί στη Μεσόγειο.

Η καμπάνια προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΜΚΟ που συμμετείχε στη διάσωση, η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “SOS Méditerranée” διαχωρίζει πλήρως τη θέση της, τονίζοντας ότι «Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων θα πρέπει να γίνεται σεβαστή υπό όλες τις συνθήκες. Η ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Μεσόγειο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς».

Παράλληλα, καταδικάζει την «ατομική πρωτοβουλία» του φωτογράφου που παραχώρησε το στιγμιότυπο για τη διαφήμιση, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν δίνει την συγκατάθεσή της για χρήση των φωτογραφιών της για εμπορικούς σκοπούς.

Το πλοίο Aquarius που έγινε σύμβολο της αποτυχίας της Ευρώπης να υιοθετήσει μια κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό

Μην το χάσεις:  ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η μις Ταϊλάνδη γονατίζει μπροστά στη μητέρα της - Έψαχνε στα σκουπίδια για να την μεγαλώσει

Μετά από μια «οδύσσεια» 8 ημερών το σωστικό σκάφος «Aquarius» που μετέφερε πάνω από 600 μετανάστες έφθασε πριν από λίγες ημέρες στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία, αφού προηγουμένως Μάλτα και Ιταλία δεν δέχτηκαν να ανοίξουν τα λιμάνια τους, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις.

Στο πλοίο που διαχειρίζονταν από κοινού οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και γαλλογερμανική φιλανθρωπική οργάνωση επέβαιναν μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.

Μην το χάσεις:  ΚΑΤΑΣΦΑΞΕ 15χρονη που μπήκε στο μαγαζί του με 61 μαχαιριές και ΣΥΝΕΧΙΣΕ να δουλεύει![video]

«Ήταν πολύ έντονες στιγμές για 8 ημέρες με αυτούς τους όμορφους ανθρώπους. Αισθάνομαι τυχερός που συναναστράφηκα μαζί τους. Ήταν πολύ συναισθηματικό να τους βλέπουμε να φεύγουν, τους ευχόμαστε τα καλύτερα, το αξίζουν», είπε ο Λόις Βίντμαρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που ήταν μαζί με τους μετανάστες στο σωστικό πλοίο.

Η περιπέτεια του πλοίου και η αδυναμία του να βρει λιμάνι να δέσει, επί 8 ημέρες, το κατέστησε σύμβολο της αποτυχίας της Ευρώπης να υιοθετήσει μια κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό.

loading...