Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή του Μαρκόπουλου, όταν ο οδηγός φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε ηλικιωμένο επιβάτη. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο όχημα και ακολούθησε καταγγελία στον ΟΑΣΑ.
Αφορμή για την ένταση στάθηκε η παρατήρηση του ηλικιωμένου προς τον οδηγό της γραμμής 309Β, επειδή δεν σταμάτησε σε στάση για να παραλάβει έναν άνθρωπο που περίμενε στον δρόμο.
Η παρατήρηση που προκάλεσε την ένταση
Ο ηλικιωμένος ζήτησε εξηγήσεις από τον οδηγό για την απόφασή του να μην ανοίξει τις πόρτες στη στάση. Τότε, σύμφωνα με όσα καταγράφονται στο βίντεο και καταγγέλλουν οι επιβάτες, ο οδηγός αντέδρασε με ύβρεις και απειλές.
«Με έβρισε επειδή δεν άνοιγε τις πόρτες. Του έκανα παρατήρηση ότι δεν ανοίγει τις πόρτες», είπε ο ηλικιωμένος μεταξύ άλλων.
Η επιβάτιδα που κατέγραψε τη σκηνή υποστήριξε ότι είχε αντιμετωπίσει και η ίδια ανάλογη συμπεριφορά από τον συγκεκριμένο οδηγό λίγες ημέρες νωρίτερα.
«Μου κατέβασε ότι υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο. Δεν υπάρχει άνθρωπος μέχρι σήμερα να με έχει βρίσει έτσι», είπε.
Ο οδηγός, από την πλευρά του, αρνείται τις καταγγελίες και υποστηρίζει ότι ήταν οι επιβάτες εκείνοι που του επιτέθηκαν πρώτοι φραστικά.
Ο διάλογος μεταξύ οδηγού και επιβάτη
- Οδηγός: Σούργελο
- Ηλικιωμένος: Γιατί δεν ανοίγεις την πόρτα
- Οδηγός: Άντε στο δ….λο
- Ηλικιωμένος: Γιατί δεν ανοίγεις την πόρτα, σε βρίζω;
- Οδηγός: Τρεις μέρες μείνανε πρόσεχε… Σε τρεις μέρες τελειώνω… Θα στη στήσω εκεί χάμω και θα σε σακατέψω
- Ηλικιωμένος: Ιδέα σου
- Οδηγός: Θα σε γ…σω
Η καταγγελία της 60χρονης επιβάτιδας
Σύμφωνα με τον Alpha, η γυναίκα που κατέγραψε το βίντεο είναι 60 ετών και χρησιμοποιεί καθημερινά τη γραμμή 309Β, η οποία συνδέει το Κορωπί, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και το Αυλάκι, προκειμένου να μεταβαίνει στην εργασία της.
Όπως κατήγγειλε, λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό με τον ηλικιωμένο περίμενε το μεσημέρι σε μια ερημική στάση κάτω από τον ήλιο.
Όταν είδε το λεωφορείο να πλησιάζει, προσπάθησε να ειδοποιήσει τον οδηγό, εκείνος όμως δεν σταμάτησε για να την παραλάβει.
«Προχωράει. Εκεί τον κατρακύλησα και του κάνω “ε, ε;”. Με κοίταγε και έφυγε. Με αυτό τον ήλιο, με αυτή τη ζέστη, μιάμιση ώρα το μεσημέρι», περιέγραψε.
Η γυναίκα αναγκάστηκε να περιμένει το επόμενο δρομολόγιο, με αποτέλεσμα να φτάσει καθυστερημένη στη δουλειά της.
«Ένας άνθρωπος μέσα στον ήλιο τι κάνει;»
Όταν επιβιβάστηκε στο επόμενο λεωφορείο, ρώτησε τον οδηγό αν θα σταματούσε για έναν άνθρωπο που περίμενε μόνος του στη στάση. Όπως καταγγέλλει, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.
«Του λέω “α, αν δεν έβγαζα το χέρι”, λέω, “δε θα σταματούσατε;” και το βλέπω με μια– “Ε, όχι βέβαια!” λέει ο δεύτερος. Αυτή την ώρα ένας άνθρωπος, του λέω, μέσα στον ήλιο τι κάνει; Ηλιοθεραπεία μου κάνει», πρόσθεσε
Η 60χρονη αποφάσισε τότε να μη δώσει συνέχεια στο περιστατικό. Όταν, όμως, λίγες ημέρες αργότερα είδε τον ηλικιωμένο να δέχεται ύβρεις και απειλές επειδή έκανε παρατήρηση στον οδηγό, επέλεξε να παρέμβει και να καταγράψει όσα συνέβαιναν.
«Του λέει “Κύριε, δεν κάνετε καλά”, λέει, “που δεν πήρατε”, λέει, “τον άνθρωπο στη στάση.” Λοιπόν, και τον αρχίζει τον γέρο με μια βρισιά. Με τον εαυτό μου ναι, το προσπέρασα γιατί του έδωσα τα ρέστα πίσω. Με τον γέρο όμως; Που του λέει “θα σου κόψω τα πόδια”; Κάτι του λέει που θα κατέβ– κάτι του λέει στο βίντεο. Τον απειλεί άσχημα», τόνισε.
Η αναφορά στον ΟΑΣΑ και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη
Η επιβάτιδα απέστειλε αναφορά στον ΟΑΣΑ, καταγγέλλοντας τις δύο φραστικές επιθέσεις που αποδίδει στον οδηγό. Μαζί με την αναφορά κατέθεσε και το βίντεο που τράβηξε μέσα στο λεωφορείο.
Όπως δήλωσε στον Alpha, εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί και δικαστικά εναντίον του.
«Θα πάω και δικαστικά. Δεν ξέρω ακριβώς. Το σκέφτομαι, αλλά δεν το αφήνω», ξεκαθάρισε.
Ο οδηγός απορρίπτει όσα του καταλογίζονται, αρνείται ότι εξύβρισε επιβάτες και ισχυρίζεται ότι εκείνοι ήταν που του επιτέθηκαν πρώτοι φραστικά. Η υπόθεση αναμένεται πλέον να εξεταστεί από τον ΟΑΣΑ με βάση την αναφορά, τις καταθέσεις και το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































