Γιατί κυνηγούσαν να σκοτώσουν τον Κασόγκι; Το Plan-A για να τον παγιδεύσουν και το μακάβριο Plan-B που εφαρμόστηκε

Συγκλονισμένος ο πλανήτης παρακολουθεί το ανατριχιαστικό θρίλερ που διαδραματίστηκε πίσω από τους τοίχους του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, με πρωταγωνιστή τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, αφήνοντας άφωνη τη διεθνή κοινή γνώμη.

Είναι γνωστό ότι ο Κασόγκι ασκούσε έντονη κριτική στον βασιλικό οίκο και κυρίως στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος έχει ήδη εξαπολύσει εκστρατεία σαρωτικών διώξεων εναντίον κάθε ενοχλητικής φωνής στο εσωτερικό του βασιλείου.

Η Washington Post αποκάλυψε την Πέμπτη, επικαλούμενη στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ότι ο Μπιν Σαλμάν είχε δώσει εντολές σε υφισταμένους του να φέρουν πίσω στο βασίλειο τον Κασόγκι, δελεάζοντάς τον με την προσφορά κυβερνητικού αξιώματος, ασυλία και προστασία.

Μην το χάσεις:  Η 22χρονη «ξανθιά» καλόγρια που προκαλεί δέος στους Τούρκους!

Φαίνεται ότι ο Κασόγκι αρνήθηκε, καθώς δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στον Μπιν Σαλμάν, οπότε ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Β: όταν εμφανίστηκε στο προξενείο τον Σεπτέμβριο να ζητήσει τα πιστοποιητικά για τον γάμο, του ορίστηκε ραντεβού για τις 2 Οκτωβρίου.

Εκείνη την ημέρα, ο πρόξενος έδιωξε νωρίτερα από το κανονικό το προσωπικό, επικαλούμενος ανωτάτου επιπέδου διπλωματική συνάντηση. Εν τω μεταξύ, είχαν ήδη φτάσει οι 15 πράκτορες.

Μην το χάσεις:  Μητέρα δύο κοριτσιών έκανε σ3ξ με τα 16χρονα αγόρια τους! Αντάλλαζε τηλέφωνα με τους νεαρούς και τους ξεμονάχιαζε

Σύμφωνα με τη Washington Post και το BBC, είναι πιθανό να του χορήγησαν βαρβιτουρικά για να τον αναισθητοποιήσουν και να τον μεταφέρουν μαζί τους, παρά τη θέλησή του, στο Ριάντ, αλλά να έγινε κάποιο ατύχημα λόγω υπερβολικής δόσης, οπότε ακολούθησε ο διαμελισμός του.

Αυτή, βέβαια, θα ήταν η πιο «ήπια» εκδοχή μιας ούτως ή άλλως προκλητικής πράξης διεθνούς πειρατείας και μεσαιωνικής βαρβαρότητας.

Πηγές: topontiki.gr