Σύρος: Από μαχαιριά στην πλάτη πέθανε η 42χρονη – «Πήγε να μας ληστέψει, ήμασταν σε άμυνα» λέει το ζευγάρι
Η άγρια επίθεση έγινε μέσα στο σπίτι των δύο κατηγορουμένων στην Άνω Σύρο – Τι υποστηρίζουν στην Ασφάλεια
Μια μαχαιριά στην πλάτη έκοψε το νήμα της ζωής της 42χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στην Άνω Σύρο. Η γυναίκα δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα μέσα στο σπίτι ενός ζευγαριού, το οποίο κατηγορείται για ανθρωποκτονία και υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα, καθώς το θύμα φέρεται να επιχείρησε να το ληστέψει.
Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε την Πέμπτη (23.07.2026) και έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Σύρου. Η 42χρονη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην πλάτη και, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά κατέληξε.
Το θύμα εργαζόταν ως διασώστρια στον τομέα του ΕΚΑΒ Σύρου, με τους συναδέλφους της να παραμένουν συγκλονισμένοι από την είδηση του βίαιου θανάτου της.
Πήγε στο σπίτι του ζευγαριού με καλυμμένα χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 42χρονη έφτασε φορώντας κουκούλα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της στο σπίτι ενός ζευγαριού στην Άνω Σύρο.
Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως, αρχικά ξέσπασε έντονη λογομαχία ανάμεσα στην 42χρονη και την 30χρονη ένοικο του σπιτιού.
Κατά τη διάρκεια του καβγά εμφανίστηκε και ο σύζυγος της 30χρονης. Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, ο άνδρας επιτέθηκε στην 42χρονη και τη μαχαίρωσε στην πλάτη.
Βαριά τραυματισμένη και αιμόφυρτη, η γυναίκα επιχείρησε να απομακρυνθεί τρέχοντας από το σημείο. Λίγο αργότερα, όμως, κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις της.
Η 42χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να την επαναφέρουν. Το τραύμα της, ωστόσο, αποδείχθηκε μοιραίο και η γυναίκα υπέκυψε.
«Ήμασταν σε άμυνα» υποστηρίζει το κατηγορούμενο ζευγάρι
Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Σύρου, όπου εξετάζεται από τους αστυνομικούς για όσα συνέβησαν μέσα στο σπίτι και οδήγησαν στον θάνατο της 42χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα μπήκε στο σπίτι τους με σκοπό να τους ληστέψει και ότι κρατούσε μαχαίρι.
Οι ίδιοι φέρονται να ισχυρίζονται πως αναγκάστηκαν να αμυνθούν, με τις Αρχές να ερευνούν τις καταθέσεις τους και να προσπαθούν να ανασυνθέσουν λεπτό προς λεπτό το αιματηρό περιστατικό.
Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί της στο ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο newsit.gr, τόνισε: «Μια συνάδελφος του ΕΚΑΒ Σύρου αυτή τη στιγμή στα επείγοντα του νοσοκομείου Σύρου, είναι νεκρή από δολοφονική ενέργεια με μαχαίρι.
Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι των επειγόντων του νοσοκομείου Σύρου. Πριν λίγο διεκομίσθη νέα γυναίκα μαχαιρωμένη νεκρή. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες δεν κατάφεραν οι συνάδελφοι να την επαναφέρουν.
Το συγκλονιστικό είναι ότι η γυναίκα είναι συνάδελφος διασώστης του τομέα ΕΚΑΒ Σύρου. Μαχαιρώθηκε από άνδρα εκτός υπηρεσίας καμία σχέση με τη δουλειά. Κρίμα, μεγάλο κρίμα», τόνισε.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.











































































































