Η κατάθεση της συζύγου του δολοφονημένου κοινοτάρχη στο Λιθοβούνι Αιτωλοακαρνανίας προκάλεσε νέα ερωτήματα, καθώς θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.
Η σχέση του παρελθόντος και ο ρόλος της γυναίκας
Η σύζυγος του 50χρονου κοινοτάρχη, που έπεσε νεκρός από τα πυρά 44χρονου συγχωριανού του, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ερευνών. Όπως έγινε γνωστό, πριν από περίπου δώδεκα χρόνια η ίδια είχε χωρίσει με τον κοινοτάρχη και είχε φύγει από το χωριό για να ζήσει με τον φερόμενο ως δράστη στην Πάτρα. Ωστόσο, μετά από καιρό επέστρεψε πίσω στον σύζυγό της, κάτι που –σύμφωνα με πολλούς κατοίκους του χωριού– μπορεί να πυροδότησε μια υπόθεση «ερωτικής αντιζηλίας» με τραγική κατάληξη.
«Ήταν ο μόνος που με αγάπησε»
Κατά την κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, η γυναίκα είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο δράστης μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που με αγαπούσε πραγματικά και που με φρόντιζε και έδειχνε να με κατανοεί.
Ο κατηγορούμενος μου έλεγε συνεχώς ότι τον απειλούσε και τον προκαλούσε. Το παιδί μου δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσει».
Στον ανακριτή ο 44χρονος κατηγορούμενος
Ο 44χρονος δράστης της υπόθεσης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στον ανακριτή, καθώς έχει ήδη παραδοθεί οικειοθελώς στις αστυνομικές αρχές μετά το έγκλημα.
Στην κατάθεσή του είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν ομολόγησα απλά, αποκάλυψα ακριβώς τι έγινε. Παραδόθηκα στις αρχές και παρέδωσα όλα τα όπλα που είχα στην κατοχή μου για το κυνήγι. Είμαι σοκαρισμένος, τρέμω. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, δεν ήταν προμελετημένο».
Αναπάντητα ερωτήματα για τη συνάντηση των δύο ανδρών
Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει την πράξη του, οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν σημαντικά ερωτήματα γύρω από τη συνάντηση των δύο ανδρών εκείνη την ημέρα. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν υπήρξε προκαθορισμένο ραντεβού, αν η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη ή αν στήθηκε ενέδρα.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί διερευνούν πώς και οι δύο βρέθηκαν στο σημείο με κυνηγετικές καραμπίνες, γεγονός που δημιουργεί υποψίες για προμελέτη από την πλευρά τουλάχιστον ενός εκ των δύο.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































