Δεν έμεινε κομμάτι! Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσίασε την πιο αφράτη τυρόπιτα με φέτα και μπεσαμέλ, που συνδυάζει απλότητα με απίστευτη γεύση. Τραγανό φύλλο, βελούδινη γέμιση και το μυστικό της σόδας για το πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα!
Αυτό θα χρειαστείς:

Για την κρέμα μπεσαμέλ
- 1 λίτρο φρέσκο, πλήρες γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρόκοι αυγών (μεσαίου μεγέθους)
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι (προαιρετικά)
- Αλάτι (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 500 γρ. φέτα (σπασμένη με τα χέρια)
Για το στήσιμο της πίτας
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 330 ml σόδα (αναψυκτικό)
Πώς θα την ετοιμάσεις βήμα-βήμα
- Βάζεις μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνεις το βούτυρο και το αφήνεις να λιώσει.
- Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις με σύρμα χειρός.
- Ρίχνεις το γάλα σιγά-σιγά, σε δόσεις. Πολύ σημαντικό: δεν βιάζεσαι! Ρίχνεις την επόμενη δόση μόνο όταν έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
- Ανακατεύεις συνεχώς για να μη σβολιάσει.
- Όταν η μπεσαμέλ αρχίσει να «βράζει» και να βγάζει φουσκάλες, είναι έτοιμη: λεία, κρεμώδης και βελούδινη.
- Βγάζεις από τη φωτιά και ρίχνεις τη γραβιέρα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύεις καλά.
- Ρίχνεις τη φέτα σπασμένη με τα χέρια και ανακατεύεις απαλά για να μη διαλυθεί τελείως.
- Προσθέτεις τους κρόκους και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν.
- Δοκιμάζεις και προσθέτεις –αν θέλεις– λίγο αλάτι ή/και πιπέρι.
- Αφήνεις τη γέμιση να «ξεκουραστεί» μέχρι να τη χρησιμοποιήσεις.
Η μαγεία στο ταψί!

Στρώνεις τα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, εναλλάσσοντας με τη γέμιση, και ραντίζεις με λίγη σόδα ανάμεσα. Τελειώνεις με φύλλο, περιχύνεις την υπόλοιπη σόδα από πάνω και ψήνεις μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Αποτέλεσμα; Μια χρυσαφένια, τραγανή πίτα εξωτερικά και κρεμώδης, αφράτη στο εσωτερικό!
Δες το και στο video:
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































