Τραγικές ώρες στα Καλάβρυτα: Χιονοστιβάδα 1 εκατ. τόνων εξαφάνισε πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο![Εικόνες]

Εκτός λειτουργίας έως τον… Μάρτιο τέθηκε ο αναβατήρας “Στύγα” στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (13.1.2019) από μία χιονοστιβάδα – τέρας!

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του χιονοδρομικού μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, ο όγκος της χιονοστιβάδας είχε πλάτος πάνω από 500 μέτρα και μήκος περίπου 450 μέτρων.

Η ποσότητα χιονιού που χάθηκε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους!

Όπως διευκρινίζει, η χιονοστιβάδα, που δημιουργήθηκε από σφοδρή χιονόπτωση, προκάλεσε ζημιά στον 5ο πυλώνα και στο συρματόσκοινο του lift.

Μην το χάσεις:  Έναρξη Μεγάλης Εβδομάδας

“Μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. Κυριακή, 13.1.2019), δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας ‘Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
“Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ.

Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.

Μην το χάσεις:  Διακοπή κυκλοφορίας στα Τέμπη για δύο ημέρες λόγω εργασιών

Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. 13.1.2019), δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα.

Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες υποδομές του εντός των επόμενων ημερών. Θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση”.

newsit.gr

loading...