Σκουλήκια-«κανίβαλοι» τρομοκρατούν τη Γαλλία![photos]

0

Μοιάζουν στην καλύτερη περίπτωση με εισβολείς από το διάστημα και στη χειρότερη με πλάσματα βγαλμένα από την αρρωστημένη φαντασία συγγραφέα τρόμου.

Κινούνται κρυφά και έχουν ακόρεστη πείνα για είδη παρόμοια με αυτά.

Και έχουν προκαλέσει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα της Γαλλίας, η οποία δεν ξέρει ούτε πώς βρέθηκαν στη χώρα, ούτε πώς να τα καταπολεμήσει.

Είναι οι σφυροκέφαλοι πλατυέλμινθες, σκουλήκια αρπακτικά που φθάνουν σε μήκος ακόμα και τα δέκα εκατοστά και που τρέφονται με άλλα σκουλήκια και που έχουν εισβάλλει το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία. Μάλιστα, την αποκάλυψη της υπόγειας εισβολής έκανε ένας ερασιτέχνης εντομολόγος, ο Πιέρ Γκρο, ο οποίος ανακάλυψε μερικά από τα σκουλήκια αυτά και αμέσως σήμανε συναγερμό.

Το ανησυχητικό είναι ότι τα σκουλήκια-«κανίβαλοι» δεν είναι ενδημικά στη Γαλλία, καθώς προέρχονται από ασιατικές χώρες και ουδείς έχει καταφέρει να ανακαλύψει πώς βρέθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Όσο για τον κίνδυνο που η παρουσία τους ενέχει, εκτιμάται ότι αν δεν καταπολεμηθούν σύντομα, θα καταστρέψουν τους ντόπιους πληθυσμούς γαιοσκώληκων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την οικολογική ισορροπία του εδάφους.

 

loading...