Συνδεθείτε μαζί μας

Διεθνής

Σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον «Πορθητή» η Κύπρος: «Έρχονται» τα εντάλματα σύλληψης!

Οι αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθούν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, κάνοντας γνωστά και τα βήματα της Λευκωσίας για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και άλλες περιφερειακές χώρες έχουν αντιδράσει ευθέως και εμφανώς απέναντι στις ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά η Κύπρος φαίνεται πως «δεν μασάει» αφού ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε πως «έρχονται» τα εντάλματα σύλληψης για τον «Πορθητή».

Μιλώντας το πρωί, στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ημέρα της Ευρώπης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι σήμερα διεξάγεται μια σημαντική Άτυπη Σύνοδος της ΕΕ στη Ρουμανία. Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και να συζητήσει με τους ομολόγους του για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασης της ΕΕ. Όπως είπε ο ΥΠΕΞ, στην Άτυπη Σύνοδο θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες του τρόπου αντίδρασης.

Μην το χάσεις:  Die Welt: «Μπροστά στην Ιταλία η ελληνική κρίση είναι παιχνιδάκι»

Για τα βήματα που γίνονται για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε:

  • στα Συμπεράσματα του Μαρτίου του 2018,
  • στην κοινή θέση των 28 κρατών μελών στο Συμβούλιο Σύνδεσης της ΕΕ και
  • στις άμεσες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Λευκωσία είναι σε επαφή με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μην το χάσεις:  Δεύτερο διάγγελμα-προειδοποίηση Ζάεφ: «Δεν θα υπάρξει καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα»

Ερωτηθείς για τα εντάλματα σύλληψης σε σχέση με την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο για να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης».

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους της δικαιοσύνης, «αλλά όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν ήδη προωθηθεί και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει η έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης».

Πηγές: onalert.gr

loading...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Κάνε κλικ για να σχολιάσεις

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © 2019 - 2021 Alldaynews.gr.