Συνδεθείτε μαζί μας

Διεθνής

Πόντιος Πιλάτος οι ΗΠΑ για την γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο

Πήραν θέση οι ΗΠΑ για την τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποθαρρύνουν κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή, αναφέρει η σημερινή δήλωση Εκπροσώπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τη μακρόχρονη πολιτική τους-προστίθεται στη δήλωση- οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη και πιστεύουν ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού θα πρέπει να κατανεμηθούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Μην το χάσεις:  Ο Σόιμπλε ενημερώνει τη γερμανική Βουλή- Κάποια στιγμή θα γίνει κούρεμα χρέους, λέει βουλευτής της Μέρκελ

«Μια δίκαιη και διαρκής διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των πόρων και θα βοηθούσε να διασφαλιστεί ότι θα επωφεληθούν όλοι οι Κύπριοι», καταλήγει στη δήλωση του ο Εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Τα ίδια και από την Ρωσία: Όχι ένταση στην περιοχή

Τη βαθιά της ανησυχία για την επικείμενη τουρκική γεώτρηση εξέφρασε η Μόσχα.

Μην το χάσεις:  Βόρεια Μακεδονία: Αλλάζουν ονόματα γηπέδων και ομοσπονδιών μετά το ματς με τη Λετονία

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανησυχεί βαθύτατα για τις πληροφορίες σχετικά με την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε οικονομική δραστηριότητα θα πρέπει να ανταποκρίνεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Απευθύνουμε έκκληση να μην αναλαμβάνονται δράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση και να δημιουργήσουν επιπρόσθετα εμπόδια στην πορεία για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

loading...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Κάνε κλικ για να σχολιάσεις

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © 2019 - 2021 Alldaynews.gr.