Ο οδηγός του φορτηγού της φωτογραφίας που σώθηκε για μόλις 10 μέτρα στη Γένοβα: Είδα το κενό και την κόλαση

Οι φωτογραφίες του φορτηγού που στέκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, πάνω στην γέφυρα Μοράντι της Γένοβας κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Τα ιταλικά μέσα μιλούν για θαύμα όπως και ο ίδιος ο οδηγός του που έκοψε ταχύτητα την τελευταία στιγμή.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 37χρονος, εργαζόταν στην συγκεκριμένη εταιρεία μεταφορών εδώ και ένα χρόνο. Η αφήγησή του είναι η ιστορία ενός επιζώντα, ενός θαύματος όπως λέει και ο ίδιος.

«Είδα το κενό και την κόλαση» αφηγείται ο οδηγός «Είδα το κενό και την κόλαση» αφηγείται ο 37χρονος φορτηγατζής

Το φορτηγό ταξίδευε από την Σαβόνα προς την Γένοβα και βρισκόταν στην μία από τις δύο λωρίδες της γέφυρας με κατεύθυνση το Λεβάντε.

Μην το χάσεις:  Με επιτυχία η πρώτη ινδική αποστολή στον Άρη

«Μόλις με είχε προσπεράσει ένα αυτοκίνητο. Το είδα να με φτάνει από τους καθρέφτες, με πέρασε και στη συνέχεια; μπήκε μπροστά μου. Μόλις είχαμε φτάσει στη γέφυρα» λέει ο οδηγός του πράσινου φορτηγού.

«Έβρεχε, έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε, έκοψα ταχύτητα για να κρατήσω μια ορισμένη απόσταση, επειδή το φρενάρισμα με την βροχή ήταν αδύνατο και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Δεν μπορούσες να δεις και πολλά».

Ο οδηγός έκοψε ταχύτητα όταν τον προσπέρασε ένα αυτοκίνητο για να μην πέσει επάνω του λόγω περιορισμένης ορατότητας

Μην το χάσεις:  Oktoberfest: Άνοιξαν οι κάνουλες της μεγαλύτερης γιορτής μπύρας στον κόσμο[photos]

«Κάποια στιγμή τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Σαν να είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα.

Κοίταξα ψηλά και είδα τον πυλώνα της γέφυρας να πέφτει. Φρέναρα. Όχι μόνο φρέναρα, κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό.

Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση».

Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, ο 37χρονος ήταν σε κατάσταση σοκ. «Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν, αλλά είμαι ζωντανός», τόνισε.

loading...