Καλαμάτα: Η μακάβρια ιστορία του 14χρονου που δολοφόνησε την 12χρονη συγχωριανή του

0

Ιούνιος 1980. Σε ένα χωριό της Καλαμάτας έγινε μια ανατριχιαστική δολοφονία με πρωταγωνιστές δύο νεαρά παιδιά, ηλικίας δεκατεσσάρων και δώδεκα ετών.

Δυο ανήλικα παιδιά, ο 14χρονος Ι.Γ. και η 12χρονη Α.Κ., πρόσεχαν τα πρόβατα της οικογένειάς τους.

Η κοπέλα απομακρύνθηκε λίγο για να διαβάσει το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, «Τον Καιρό του Βουλγαροκτόνου», το οποίο είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη του σχολείου της, καθώς και ένα ανθολόγιο με ποιήματα.

Τότε, ο δεκατετράχρονος την πλησίασε και άρχισαν να συζητούν.

Σε μια στιγμή, εκείνη σηκώθηκε για να αλλάξει θέση αλλά παραπάτησε και ο νεαρός έσπευσε να τη συγκρατήσει. Η επαφή αυτή όμως, φαίνεται πως ερέθισε τον 14χρονο με αποτέλεσμα να της επιτεθεί, προσπαθώντας να τη βιάσει. Η κοπέλα αντιστάθηκε και ο 14χρονος θύτης την άρπαξε βίαια από το λαιμό. Η 12χρονη λιποθύμησε.

Ο νεαρός φοβήθηκε ότι θα μαρτυρήσει την επίθεσή του και με μια πέτρα περίπου 10 κιλών, τη χτύπησε στο κεφάλι και έφυγε. Στο δρόμο συνάντησε ένα δεκαπεντάχρονο συγχωριανό του, στον οποίο είπε ότι του ξέφυγε ένα γίδι και πήγε να το μαζέψει.

Ο συγχωριανός του συνέχισε την πορεία του, ώσπου ξαφνικά άκουσε μια γυναικεία φωνή. Ήταν ο επιθανάτιος βόγχος του θύματος. Ο δεκαπεντάχρονος ειδοποίησε το χωριό και σύντομα έφθασε στην περιοχή ο διοικητής του Τμήματος της Πύλου. Ο έμπειρος αξιωματικός συνάντησε το δράστη και τον ρώτησε να μάθει τι συνέβη.

Τον υποψιάστηκε και μετά από πιεστικές ερωτήσεις, ανάγκασε τον δεκατετράχρονο να ομολογήσει. Στην αναπαράσταση του φόνου που κράτησε περίπου δύο ώρες, υποστήριξε ότι πήγαινε να παραδοθεί.

mixanitouxronou.gr

loading...