Συνδεθείτε μαζί μας

Ελλάδα

Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 στη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό

Δεν εστάλησαν ειδοποιήσεις μέσω του αριθμού έγκαιρης ειδοποίησης με SMS, 112, για τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στους ανατολικούς πρόποδες του Υμηττού τα ξημερώματα της Δευτέρας και γρήγορα έλαβε μεγάλη έκταση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι «η άμεση ενημέρωση έγινε σε επίπεδο δημάρχων. Δεν χρειάστηκε να στείλουμε μήνυμα από το 112. Δεν χρειάστηκε να σκορπίσουμε πανικό στον κόσμο.

Το 112 αφορά ακραίες καταστάσεις και σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Δεν θα δημιουργούσαμε πανικό στον κόσμο στις 4 το πρωί. Αν για οποιοδήποτε λόγο φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις, τότε ενεργοποιείται το 112»,

Από την πλευρά του, ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε:

Μην το χάσεις:  Πήρε εξιτήριο η συνοδηγός του Παντελή Παντελίδη, Φρόσω Κυριακού

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι η μόνη αρμόδια αρχή να χειριστεί το σύστημα – εμείς το αναπτύξαμε σε συνεργασία με τους ειδικούς. Αυτή αποφασίζει, κι αυτό είναι το σωστό, ο ειδικός πρέπει να αποφασίζει σε ποιους πρέπει να στείλει το μήνυμα, πώς πρέπει να φτάσει και ποιο είναι αυτό. Επέλεξαν να το κάνουν με πιο παραδοσιακά μέσα», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην δοκιμαστική λειτουργία του 112 το Σάββατο με προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική, που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί συνδρομητές να λάβουν πολλαπλά μηνύματα, ο κ. Πιερρακάκης ανάφερε:

«Στείλαμε πολλά SMS μαζί, εκατομμύρια, είχαμε πολλά “πεντάρια” (σ.σ. ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς) και το ίδιο μήνυμα το βλέπουν περισσότερες κεραίες, με αποτέλεσμα το ίδιο κινητό να λαμβάνει δυο φορές το ίδιο μήνυμα», εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ξεκαθάρισε δε ότι όλα τα μηνύματα είναι δωρεάν.

Μην το χάσεις:  Τζόκερ: Πού παίχτηκαν τα δύο τυχερά δελτία που πήραν από 1,4 εκατ.

Επισήμανε, τέλος, ότι από τη νέα χρόνια το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης (CBS), που θα αντικαταστήσει το σημερινό ενδιάμεσο, θα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια. Ωστόσο, δεν θα λειτουργεί σε όλα τα κινητά.

«Τα έξυπνα κινητά (σ.σ. smartphones) έχουν δυνατότητα να λάβουν CBS και θα πρέπει να ενημερώνεις τον πολίτη με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχεις τον σκοπό σου ως κράτος για να διαχειριστείς μια κρίση. Το 112 θα έχει τη δυνατότητα να χτυπά και το σταθερό τηλέφωνο», επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγές: topontiki.gr, ΣΚΑΪ, «Θέμα 104,6»

loading...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Κάνε κλικ για να σχολιάσεις

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να σχολιάσετε Login

Leave a Reply

Facebook

Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Copyright © 2019 - 2021 Alldaynews.gr.