«Είχε ραντεβού με τον δολοφόνο του» – Η αποκάλυψη Καλλιακμάνη για τον θάνατο του Σταύρου Γεωργίου
Η απουσία ιχνών παραβίασης στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου οδηγεί τις έρευνες σε ένα κρίσιμο σενάριο: ο άνθρωπος που βρέθηκε μαζί του ενδέχεται να είχε μπει στον χώρο κατόπιν ραντεβού.
Νέα δεδομένα έρχονται στο φως για τον θάνατο του Σταύρου Γεωργίου, την ώρα που οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάθε πιθανή εκδοχή και αναζητούν απαντήσεις τόσο στα ευρήματα του δικηγορικού γραφείου όσο και στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.
Δείτε το βίντεο:
Ο επίτιμος πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι στο γραφείο του ποινικολόγου δεν εντοπίστηκαν σημάδια παραβίασης.
Κατά την εκτίμησή του, το συγκεκριμένο στοιχείο δείχνει πως ο άνθρωπος που βρέθηκε στον χώρο δεν εισέβαλε βίαια, αλλά πιθανότατα έγινε δεκτός από τον ίδιο τον Σταύρο Γεωργίου.
«Είχε κλείσει ραντεβού με τον δολοφόνο του στο γραφείο του. Εγώ αυτό το βλέπω ως ένα ραντεβού που κατέληξε σε θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι, κατά την άποψή του, δεν πρόκειται απαραίτητα για προσχεδιασμένη εκτέλεση, αλλά για μια συνάντηση που φαίνεται να ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Το σενάριο της συνάντησης που κατέληξε σε θάνατο
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης υποστήριξε ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν παραπέμπουν απαραίτητα σε οργανωμένο συμβόλαιο θανάτου.
Όπως εξήγησε, σε μια τέτοια περίπτωση οι δράστες ενδεχομένως να είχαν επιλέξει διαφορετικό σημείο και διαφορετικό τρόπο για να προσεγγίσουν και να σκοτώσουν το θύμα τους.
Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ποινικολόγος εκτιμάται ότι ενισχύει το ενδεχόμενο να προηγήθηκε ένταση ή κάποια μορφή εμπλοκής κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Οι Αρχές καλούνται πλέον να διαπιστώσουν ποιος μπήκε στο γραφείο, πόση ώρα παρέμεινε εκεί και αν υπήρξε κάποια αντιπαράθεση πριν από τον θάνατο του δικηγόρου.
Δείτε το βίντεο:
Γενετικό υλικό, αποτυπώματα και κάμερες στο μικροσκόπιο
Ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε ακόμη ότι οι αστυνομικοί έχουν επικεντρωθεί στη συλλογή και στην εξέταση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων από το εσωτερικό του γραφείου.
Κάθε εύρημα θα συγκριθεί με πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στον χώρο, προκειμένου να απομονωθούν τυχόν άγνωστα ίχνη που μπορεί να οδηγήσουν στον άνθρωπο που συναντήθηκε τελευταίος με τον Σταύρο Γεωργίου.
Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, καθώς το δικηγορικό γραφείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, όπου λειτουργούν αρκετές επιχειρήσεις και υπάρχουν κάμερες σε γειτονικά κτίρια.
Οι αστυνομικοί αναζητούν εικόνες από τις ώρες πριν και μετά τον θάνατο, ελέγχοντας ποια πρόσωπα πλησίασαν το κτίριο, ποιοι μπήκαν στην πολυκατοικία και αν καταγράφηκε κάποια ύποπτη αποχώρηση.
Δείτε το βίντεο:
Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τα αίτια θανάτου, ούτε έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για το τι ακριβώς συνέβη μέσα στο γραφείο.
Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από την ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και τη συνδυαστική ανάλυση των μαρτυριών και του βιντεοληπτικού υλικού.
Οι δύο υποθέσεις που σημάδεψαν την καριέρα του
Ο θάνατος του Σταύρου Γεωργίου έφερε ξανά στο προσκήνιο την πολυετή επαγγελματική του διαδρομή και τη συμμετοχή του σε ορισμένες από τις πιο πολύκροτες ποινικές υποθέσεις που συγκλόνισαν την Ελλάδα.
Ο γνωστός ποινικολόγος είχε αναλάβει υποθέσεις με τεράστια δημοσιότητα και έντονο κοινωνικό αντίκτυπο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η δολοφονία της μικρής Άννυς στην Αθήνα και η εξαφάνιση του μικρού Άλεξ στη Βέροια.
Δείτε το βίντεο:
Η φρικτή δολοφονία της μικρής Άννυς
Η δολοφονία της τετράχρονης Άννυς, τον Απρίλιο του 2015, παραμένει μία από τις πιο αποτρόπαιες εγκληματικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη χώρα.
Το παιδί ζούσε με τους γονείς του στην Αθήνα και αρχικά δηλώθηκε η εξαφάνισή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι έρευνες αποκάλυψαν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης. Ο πατέρας της, Στανισλάβ Μπακατσίεφ, ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει το παιδί μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν, στον Άγιο Παντελεήμονα.
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονταν στη δικογραφία, μετά τη δολοφονία προχώρησε στον τεμαχισμό της σορού και επιχείρησε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να αποκαλύψει το έγκλημα.
Η βιαιότητα της πράξης και οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε το κοριτσάκι προκάλεσαν σοκ, οργή και έντονη συγκίνηση σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Σταύρος Γεωργίου είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της μητέρας της μικρής Άννυς.
Το μυστήριο με την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ
Μια ακόμη υπόθεση που συνδέθηκε στενά με την επαγγελματική πορεία του ήταν η εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι στη Βέροια.
Ο Άλεξ εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006, όταν έφυγε από το σπίτι του για να συναντήσει φίλους και δεν επέστρεψε ποτέ.
Η εξαφάνισή του προκάλεσε τεράστια κινητοποίηση των Αρχών και της τοπικής κοινωνίας, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα η υπόθεση βρισκόταν καθημερινά στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε ότι μια ομάδα ανήλικων αγοριών είχε εμπλακεί σε περιστατικά βίας σε βάρος του παιδιού.
Παρότι υπήρξαν καταθέσεις και ομολογίες που οδήγησαν σε καταδίκες για επιμέρους αδικήματα, η σορός του Άλεξ δεν εντοπίστηκε ποτέ.
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστες, με την υπόθεση να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις ανηλίκου στην Ελλάδα.
Η παρουσία του στις μεγάλες ποινικές δίκες
Ο Σταύρος Γεωργίου είχε συνδέσει το όνομά του με σημαντικές ποινικές υποθέσεις και είχε αποκτήσει ευρεία αναγνωρισιμότητα τόσο στους δικαστικούς κύκλους όσο και στο κοινό.
Παράλληλα με την παρουσία του στις δικαστικές αίθουσες, συμμετείχε συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, σχολιάζοντας υποθέσεις υψηλού ενδιαφέροντος και αναλύοντας τις νομικές τους προεκτάσεις.
Οι υποθέσεις της μικρής Άννυς και του μικρού Άλεξ αποτέλεσαν δύο από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της επαγγελματικής του διαδρομής, καθώς σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ποινική ιστορία και συγκλόνισαν για χρόνια την κοινή γνώμη.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.










































































































