Αντιμετώπιση ινομυωμάτων με λαπαροσκόπηση και σύγχρονες θεραπείες για κονδυλώματα

Αναφερόμενοι σε γυναικολογία δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την επαναστατική μέθοδο της λαπαροσκόπησης που πλέον εφαρμόζεται σε πολλές παθήσεις όπως τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση και πολλά άλλα που απασχολούν ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών.

Η λαπαροσκόπηση χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μηχανήματα απεικόνισης που ελαχιστοποιούν πολλούς κινδύνους όπως οι επιπλοκές της κλασικής επέμβασης.

Ινομυώματα και λαπαροσκόπηση

Η αντιμετώπιση των ινομυωμάτων με λαπαροσκόπηση γίνεται μέσα από μικρές τομές σε συγκεκριμένα μέρη της κοιλιακής χώρας, από τις οποίες ο γυναικολόγος παρατηρεί την φυσιολογία των οργάνων της γυναίκας.

Ο γιατρός σύμφωνα με το μέγεθος και τον αριθμό των ινομυωμάτων, την ηλικία της γυναίκας καθώς και την επιθυμία της να προχωρήσει σε εγκυμοσύνη θα προτείνει ή όχι τη λαπαροσκόπηση. Η επέμβαση είναι απαραίτητη αν τα ινομυώματα πολλαπλασιάζονται με γοργό ρυθμό ή αν προκαλούν πυελικό πόνο και είναι το αίτιο των αποβολών.

Μην το χάσεις:  Έλα κι εσύ στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ - Αναγνωρισμένες σπουδές Υγείας-Μαγειρικής- Παιδαγωγικών και άλλων ειδικοτήτων

Κονδυλώματα – Ένας ύπουλος εχθρός της γυναίκας

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στην γυναίκα κοντά στα χείλη του αιδοίου. Το διάστημα κατά το οποίο ο ιός εμφανίζεται στο σώμα και εκδηλώνεται διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μπορεί να εμφανιστεί μετά από 3 εβδομάδες, μπορεί και να μην εκδηλωθεί ποτέ.

Τα κλασικά συμπτώματα που εμφανίζουν τα HPV κονδυλώματα είναι ο έντονος κνησμός της περιοχής, η αιμορραγία που μπορεί να συμβαίνει είτε από τον κόλπο είτε από τον τράχηλο καθώς και οι επιρροές στην ψυχολογία. Τα άτομα με κονδυλώματα στον πρωκτό, για παράδειγμα, είναι περισσότερη επιρρεπή να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Μην το χάσεις:  Αναχωρείτε από λιμάνι Πειραιά και ψάχνετε πάρκινγκ; Paradise Parking!

Οι τρόποι μετάδοσης των κονδυλωμάτων στην συντριπτική πλειοψηφία γίνεται με σεξουαλική επαφή, δηλαδή με την επαφή της δερματικής περιοχής που έχει κονδυλώματα, με τον στοματικό έρωτα ακόμα και με ερωτικά παιχνίδια, τα οποία εισχωρούν στον κόλπο της γυναίκας.

Κάποιες επεμβατικές θεραπείες που συνίστανται η κρυοπηξία, η διαθερμοπηξία καθώς και η θεραπεία με laser co2.

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι κάθε οργανισμός μπορεί εύκολα να καταστείλει την φλεγμονή, όχι όμως το ίδιο εύκολα να νικήσει τον ιό.

Δείτε περισσότερα για τα HPV κονδυλώματα και για τις γυναικολογικές παθήσεις στην ιστοσελίδα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Γιάννη Περιστέρη.