3+1 ερωτήσεις για την πλαστική μύτης – Λύστε τις απορίες σας!

0

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που προσφέρει ένα καινούργιο πρόσωπο! Κάντε και εσείς την αλλαγή από τα χέρια του πιο έμπειρου πλαστικού χειρουργού.

Στις μέρες μας οι τιμές της ρινοπλαστικής είναι προσιτές, γεγονός που έχει κινητοποιήσει πολλούς ασθενείς.

Η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και είναι υπεύθυνη σε ένα μεγάλο μέρος για την συμμετρία του και την συνολική εικόνα του. Η διόρθωση οποιασδήποτε ασυμμετρίας είναι πολύ σημαντική για την εξωτερική εμφάνιση και την συνολική υγεία σας, αφού μπορεί η πλαστική μύτης να είναι λειτουργική, αποκαθιστώντας ένα στραβό διάφραγμα που μέχρι πρότινος δεν σας επέτρεπε να αναπνέετε σωστά.

Μετά την επέμβαση θα υπάρχει εμφανές σημάδι; Πότε θα φύγει;

H ουλή που σχηματίζεται μετά από την τομή που δημιουργείται είναι πολύ ήπια και επουλώνεται σχεδόν αμέσως. Από την στιγμή που ο χειρουργός είναι εξοικειωμένος με την τεχνική και προσεκτικός δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Κάθε μέρα που περνάει τα αποτελέσματα θα είναι συνεχώς βελτιωμένα.

Η ρινοπλαστική είναι πετυχημένη και σε μεγάλες ηλικίες;

Αν η ρινοπλαστική πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερες ηλικίες, τότε ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας είναι ότι εξαιτίας της μείωσης κολλαγόνου η ελαστικότητα του δέρματος έχει αρχίσει να φθίνει με συνέπεια η επίτευξη ενός άριστου αισθητικά αποτελέσματος να είναι αρκετά απαιτητική.

Ποια ηλικία είναι κατάλληλη για ρινοπλαστική;

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια μετά τα 18 χρόνια, δηλαδή όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της περιοχής. Μπορεί να πραγματοποιηθεί το ίδιο εύκολα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Ο ασθενής σε επικοινωνία με τον ιατρό μπορεί να βρει τον τρόπο και την μέθοδο που του ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τα ανδρικά και τα γυναικεία χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Μετά το χειρουργείο είναι απαραίτητη η παρακολούθηση;

O ρόλος του ιατρού δεν σταματάει ακόμα και μετά την επέμβαση, καθώς πρέπει να αφαιρεθεί ο πωματισμός και όποιος νάρθηκας υπάρχει. Έπειτα σε κάθε ασθενή δίνονται διαφοροποιημένες οδηγίες ανάλογα με την επέμβαση που έχει κάνει και την τεχνική που έχει εφαρμόσει.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και το κόστος της ρινοπλαστικής εδώ.