Ο Άρης Μουγκοπέτρος ζήτησε δημόσια συγγνώμη μετά τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όσα συνέβησαν και τονίζοντας ότι έχει μετανιώσει για το λάθος του.
«Θέλω να ζητήσω μια ειλικρινή συγγνώμη για το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή μου και σχετίζεται με κατανάλωση αλκοόλ. Έχω μετανιώσει πραγματικά για το λάθος μου» έγραψε αρχικά ο μουσικός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στη σύλληψή του ενώ βρισκόταν στο τιμόνι έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.
Ο Άρης Μουγκοπέτρος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (30.08.2026) στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σήμερα, Δευτέρα (31.08.2026), αναμένεται να δικαστεί το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Στην ανάρτησή του, ο γνωστός μουσικός αναγνώρισε την ευθύνη του για το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιχειρεί να βρει δικαιολογίες για όσα έγιναν.
Η δημόσια συγγνώμη του Άρη Μουγκοπέτρου
Ο Άρης Μουγκοπέτρος έγραψε αναλυτικά:
«Θέλω να ζητήσω μια ειλικρινή συγγνώμη για το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή μου και σχετίζεται με κατανάλωση αλκοόλ. Έχω μετανιώσει πραγματικά για το λάθος μου. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αναγνωρίζω την ευθύνη μου και από εδώ και πέρα θα φροντίσω με τις πράξεις μου να δείξω την απαιτούμενη υπευθυνότητα και τον σεβασμό που οφείλω στον κόσμο που με αγαπά και με στηρίζει.
Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω κάτι για τις αυθόρμητες δηλώσεις που έκανα στους δημοσιογράφους. Δεν αφορούν σε καμία περίπτωση όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ. Τους περισσότερους τους ευχαριστώ πραγματικά για τη στάση και τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα, όπως και τα παιδιά στα συνεργεία που έχουν περιμένει ώρες μέσα στον ήλιο για να κάνουν τη δουλειά τους.
Η έντασή μου αφορούσε συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν αρκούνται στο να μεταφέρουν μια είδηση, αλλά πολλές φορές γίνονται και δικαστές. Εκεί που τους παίρνει, εκεί που είναι εύκολο να βγει ένα όνομα στη φόρα και να στηθεί ένας άνθρωπος στον τοίχο.
Όπως ζητάω από τους άλλους να έχουν μέτρο, έτσι οφείλω κι εγώ να έχω μέτρο στις πράξεις και στα λόγια μου. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου και πάνω απ’ όλα από τον κόσμο. Τα λάθη φαίνονται. Αυτό που μετράει είναι τι κάνεις μετά από αυτά», έγραψε ο Άρης Μουγκοπέτρος.
View this post on Instagram
Πώς έγινε η σύλληψη στο κέντρο της Αθήνας
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (30.08.2026), στην οδό Μακρυγιάννη, στο κέντρο της Αθήνας.
Αστυνομικοί της Τροχαίας φέρονται να εντόπισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μουσικός να κινείται με αυξημένη ταχύτητα και του έκαναν σήμα να σταματήσει, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί υπέβαλαν τον Άρη Μουγκοπέτρο σε αλκοτέστ, με τις μετρήσεις που ακολούθησαν να βρίσκονται αρκετά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Στην πρώτη μέτρηση καταγράφηκε ένδειξη 0,71 mg/l, ενώ κατά τη δεύτερη μέτρηση η ένδειξη διαμορφώθηκε στα 0,63 mg/l.
Με δεδομένο ότι το προβλεπόμενο όριο για τους οδηγούς είναι 0,25 mg/l, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του μουσικού στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Πρόστιμο 1.375 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος
Εκτός από την ποινική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του, στον Άρη Μουγκοπέτρο επιβλήθηκαν και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη παράβαση.
Συγκεκριμένα, το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται σε 1.375 ευρώ, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησής του για 250 ημέρες.
Ο μουσικός αναμένεται να βρεθεί σήμερα ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την ώρα που μέσα από τη δημόσια τοποθέτησή του δηλώνει ότι αναγνωρίζει το λάθος του και δεσμεύεται να δείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα στο εξής.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































