Υπάρχουν περιστατικά που για έναν γιατρό ξεπερνούν τα όρια μιας ακόμη δύσκολης εφημερίας. Είναι οι στιγμές που μπροστά του δεν βρίσκεται απλώς ένας ασθενής, αλλά ένα παιδί που παλεύει για τη ζωή του και μια οικογένεια που περιμένει με αγωνία να ακούσει ότι υπάρχει ελπίδα.
Μια τέτοια δραματική στιγμή έζησε ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, όταν κλήθηκε να βοηθήσει ένα 9χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε μετά από σοβαρό περιστατικό πνιγμού στην παραλία της Μαραθιάς Ηλείας.
Η κατάσταση του παιδιού ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Ο γιατρός βρέθηκε μπροστά σε ένα αγόρι μελανιασμένο, χωρίς σφυγμό και με παγωμένο σώμα. Το παιδί είχε καταπιεί μεγάλη ποσότητα νερού και εκείνα τα λεπτά έδινε κυριολεκτικά μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
«Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ζήσει»
Την ένταση και την αγωνία όσων συνέβησαν περιέγραψε ο ίδιος ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση, αποτυπώνοντας το βάρος που καλείται να σηκώσει ένας γιατρός όταν γνωρίζει ότι από τις κινήσεις του μπορεί να εξαρτάται μια ανθρώπινη ζωή.
«Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ζήσει», έγραψε ο ίδιος, περιγράφοντας με λίγες λέξεις όσα περνούσαν από το μυαλό του εκείνες τις δραματικές στιγμές.
Ο γιατρός άρχισε αμέσως να κάνει όσα απαιτούσε η κατάσταση. Δεν υπήρχε περιθώριο για φόβο, αμφιβολίες ή κούραση. Κάθε δευτερόλεπτο ήταν πολύτιμο και ο μοναδικός στόχος ήταν να καταφέρει το παιδί να επιστρέψει.
«Έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι έπρεπε».
Και τότε άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια που όλοι περίμεναν. Το χρώμα του 9χρονου άρχισε να αλλάζει, το παιδί άρχισε να κλαίει, ενώ σταδιακά επανήλθαν η πίεση και ο σφυγμός του. Τα μάτια του άρχισαν και πάλι να ανοίγουν.
Μέσα σε λίγα λεπτά, η εικόνα της απόλυτης αγωνίας άρχισε να δίνει τη θέση της στην ελπίδα.
Η μεγάλη δικαίωση για τον γιατρό
Η στιγμή που το παιδί ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης ήταν για τον γιατρό η μεγαλύτερη ανταμοιβή μετά από μια μάχη στην οποία κάθε κίνηση είχε τεράστια σημασία.
«Πόση δικαίωση για έναν γιατρό ο αγώνας του, η προσπάθειά του να έχει επιτυχία…», έγραψε ο κ. Δημητρόπουλος.
Πίσω από μια τέτοια διάσωση βρίσκεται πάντα ένας άνθρωπος που καλείται να λειτουργήσει κάτω από τεράστια πίεση. Εκείνες τις στιγμές δεν υπάρχουν ωράρια και κούραση. Υπάρχει μόνο η προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά του και μια καρδιά που πρέπει να αρχίσει ξανά να χτυπά.
Στο νοσοκομείο συνεχίζει τη μάχη ο 9χρονος
Ο 9χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου παρακολουθείται από τους γιατρούς μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε.
Η αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του παραμένει, με την οικογένειά του και όλους όσοι έζησαν από κοντά το περιστατικό να εύχονται η μάχη που ξεκίνησε στην παραλία της Μαραθιάς να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.







































































































