Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο George Washington προειδοποιεί ότι πολλά προϊόντα κακάο στις ΗΠΑ περιέχουν τοξικά βαρέα μέταλλα
Οι ερευνητές εξέτασαν 72 προϊόντα που περιέχουν κακάο, και την μαύρης σοκολάτα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 43% των προϊόντων περιείχε ποσότητες μολύβδου που ξεπερνούν τις προτεινόμενες, ενώ το 35% υπερέβαινε τα επιτρεπόμενα όρια καδμίου.
Κίνδυνοι από πολλαπλές μερίδες
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία «Όλοι αγαπάμε τη σοκολάτα, αλλά πρέπει να την καταναλώνουμε με μέτρο, δήλωσε ο Leigh Frame, επικεφαλής της μελέτης.
Κίνδυνοι από υψηλά επίπεδα μολύβδου
Ο Frame εξήγησε ότι υψηλά επίπεδα μολύβδου μπορεί να βρεθούν σε κρέατα και τρόφιμα που καλλιεργούνται σε μολυσμένο έδαφος ή εισάγονται από χώρες με λιγότερους κανονισμούς όπως η Κίνα, η Νιγηρία, η Ινδία και η Αίγυπτος. Η έκθεση σε μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, προβλήματα στον εγκέφαλο, στα νεφρά και στην αναπαραγωγική υγεία. Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από μόλυβδο περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κράμπες στο στομάχι, δυσκοιλιότητα, πόνο στους μυς και τις αρθρώσεις, προβλήματα ύπνου, κόπωση, ευερεθιστότητα και απώλεια σεξουαλικής ορμής.
Κίνδυνοι από κάδμιο
Η τοξικότητα από κάδμιο μπορεί να προκαλέσει ρίγη, πυρετό και μυϊκό πόνο. Η χρόνια έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα νεφρά, τα οστά και τους πνεύμονες.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.