Το φυσικό φάρμακο των αρχαίων Ελλήνων – Το «αίμα του Δράκου» σε θεραπείες καρκίνου και κρέμες αισθητικής

0

Το αίμα του δράκου είναι μια κόκκινη ρητίνη από τους καρπούς του δένδρου του φοινικού ινδικού κάλαμου. Το κόμμυ Αίμα του Δράκου (Draco Daemonorops) είναι μια κόκκινη πολύτιμη ρητίνη που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην θεραπευτική, αλλά και στην μαγεία. Είναι μια φωτεινή κόκκινη έκκριση ρητίνης που προέρχεται από τα φρούτα και τους μίσχους του δένδρου.

Θεραπεία του καρκίνου με φυτοχημικά

Το Αίμα του Δράκου χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή της μαγικής μελάνης «Αίμα του Δράκου».

Το αίμα του δράκου έχει την δυνατότητα ενδυνάμωσης των γονιδίων καταστολής όγκων.

Το φυτό Croton Lechleri (Thaspine) δίνει ένα χυμό Sangre de Drago, Chinese Dragons Blood ή Yunnan Dragons Blood με βαθύ πλούσιο κόκκινο χρώμα (Croton, Dracaena, Daemonorops, Calamus rotang και Pterocarpus)

Αυτό το »αίμα» έχει διάφορες ιατρικές χρήσεις εσωτερικές και εξωτερικές.

Προϊόν: Κρέμα αντιραγάδων και σύσφιξης με βάση το «αίμα του Δράκου»

Τα ογκοκατασταλτικά γονίδια

Το σώμα μας έχει μια καταπληκτική ικανότητα να καταστέλλει κάποια μετάλλαξη κυττάρων, αλλά μερικές φορές δεν το καταφέρνει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακοήθεις όγκους.

Τα γονίδια έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν αλλαγές στα κύτταρα. Μερικές φορές εαυτή η λεπτή, αλλά περίπλοκη, αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των γονιδίων είναι ζωτικής σημασίας. Ένα γονίδιο ειδικότερα που ονομάζεται Ρ53 είναι ισχυρό στην αντικαρκινική δραστικότητα του και είναι «ογκοκατασταλτικό γονίδιο».

Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι βασικός παράγοντας για την πρόληψη του καρκίνου. Παίζει ρόλο στη γονιδιωματική σταθερότητα, την απόπτωση και την αγγειογένεση.

Αυτό σημαίνει ότι το γονίδιο βοηθά στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου DNA προτού μεταλλαχθεί, σκοτώνει τα κύτταρα που γίνονται καρκινικά και αναστέλλει τον σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον καρκίνο.

Προϊόν: Κρέμα αντιραγάδων και σύσφιξης με βάση το «αίμα του Δράκου»

Ο ρόλος του αίματος του δράκου στον καρκίνο

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα φυτικά προϊόντα που έχουν φυτοχημικά είναι μια εναλλακτική για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα φυσικά προϊόντα έχουν την ικανότητα να δρουν μέσω πολλαπλών οδών κυτταρικής σηματοδότησης και να μειώνουν την ανάπτυξη αντοχής από τα καρκινικά κύτταρα.

Ειδικότερα, τα φυτικά αντιοξειδωτικά έχουν μελετηθεί για τον καρκίνο για την  πρόληψη. Αντιοξειδωτικά είναι ένας τύπος ενώσεων που δρουν ως προστατευτική ασπίδα για το σώμα μας έναντι ορισμένων ασθενειών, διαμορφώνοντας την δραστικότητα των γονιδίων μέσω μιας διαδικασίας πολλών σταδίων.

Το αίμα του Δράκου περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν ως καρκινοχημειοπροληπτικοί παράγοντες. Είναι φανερό ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά,  έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν τελικά τον κυτταρικό κύκλο, κρατώντας την ακεραιότητα σημαντικών ενώσεων και γονιδίων ανέπαφη.

Προϊόν: Κρέμα αντιραγάδων και σύσφιξης με βάση το «αίμα του Δράκου»

Οι μελέτες δείχνουν ότι η ένωση δεν έχει μόνο προληπτική δράση, αλλά μπορεί να αντιστρέψει τον καρκίνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο Διοσκουρίδης και άλλοι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς περιγράφουν τις φαρμακευτικές του χρήσεις.

Χρησιμοποιείται για την επούλωση των πληγών, τη θεραπεία της διάρροιας, τον πυρετό, την δυσεντερία, λαμβάνεται εσωτερικά για έλκη στο στόμα, το λαιμό, το έντερο και το στομάχι, καθώς και ως αντιικό για αναπνευστικούς ιούς, για ιώσεις του στομάχου και για διαταραχές του δέρματος, όπως το έκζεμα.

Χρησιμοποιείται για να σταματήσει η αιμορραγία, για πόνους στο στήθος, αιμορραγία μετά τον τοκετό, εσωτερικά τραύματα και διαταραχές της εμμηνορρυσίας.

Ραγάδες και σύσφιξη του δέρματος

Στην σημερινή εποχή το «αίμα του Δράκου» χρησιμοποιείται στην παρασκευή λαδιών και κρεμών σώματος. Δείτε τι μπορεί να κάνει για το σώμα σας η κρέμα με συστατικό το «αίμα του Δράκου».

Προϊόν: Κρέμα αντιραγάδων και σύσφιξης με βάση το «αίμα του Δράκου»

Πηγές: emedi.gr

loading...