Της έσωσαν τη ζωή από βέβαιο πνιγμό και επέστρεψε κλαίγοντας για να τους ευχαριστήσει – Τρεις ζωές που ενώθηκαν για πάντα
Με δάκρυα στα μάτια και δύο συμβολικά βραχιολάκια επέστρεψε στην παραλία η 46χρονη Ανίλα, για να συναντήσει τους δύο ανθρώπους που την έφεραν ξανά στη ζωή.
Περίπου δύο εβδομάδες μετά τη δραματική διάσωσή της στο Στόμιο Λάρισας, η γυναίκα βρέθηκε και πάλι στο σημείο όπου, στις 19 Ιουλίου, κινδύνευσε να πνιγεί. Οι δύο νεαροί ναυαγοσώστες είχαν αντιδράσει τότε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, καταφέρνοντας να της σώσουν τη ζωή, όπως είχε καταγράψει το onlarissa.gr.
Επέστρεψε για να ευχαριστήσει τους σωτήρες της
Η 46χρονη, η οποία έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι πλέον καλά στην υγεία της, θέλησε να επιστρέψει στην παραλία για να συναντήσει και να ευχαριστήσει τους δύο νέους. Γνωρίζει πως χωρίς τη δική τους άμεση επέμβαση, σήμερα ενδεχομένως να μην βρισκόταν στη ζωή.
Η Ανίλα, κάτοικος Αργυροπουλίου Τυρνάβου, ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στους δύο ναυαγοσώστες, εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη της για όσα έκαναν.
Μάλιστα, τους πρόσφερε από ένα βραχιολάκι, πάνω στο οποίο αναγράφονται η λέξη «ευχαριστώ», τα αρχικά των ονομάτων τους και η ημερομηνία κατά την οποία τη διέσωσαν.

Οι δύο ναυαγοσώστες συγκινήθηκαν βαθιά από την τρυφερή κίνηση της γυναίκας. Η Ανίλα και οι άνθρωποι που της έσωσαν τη ζωή μοιράζονται πλέον έναν δεσμό που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια.
Τρεις ζωές που εκείνο το μεσημέρι ενώθηκαν για πάντα.
Η δραματική διάσωση στο Στόμιο
Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουλίου επικράτησε πανικός στην κατάμεστη παραλία του Στομίου Λάρισας, όταν η 46χρονη γυναίκα, έχοντας απομακρυνθεί αρκετά από την ακτή, άρχισε να πνίγεται.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 2 μ.μ., όταν έγινε αντιληπτό πως η γυναίκα βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο μέσα στη θάλασσα.
Ο ναυαγοσώστης Κωνσταντίνος Σκαφιδάς, ο οποίος βρισκόταν στον ναυαγοσωστικό πύργο σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, έσπευσε αμέσως προς το σημείο κρατώντας σωσίβιο.
Πίσω του ακολούθησε η ναυαγοσώστρια Κατερίνα Αθανασούλα, έχοντας μαζί της φαρμακείο και απινιδωτή. Και οι δύο ανήκουν στην ομάδα «In Action», την εταιρεία που έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Αγιάς.

Δεν είχε σφυγμό όταν την έβγαλαν στην ακτή
Ο Κωνσταντίνος Σκαφιδάς κατάφερε να μεταφέρει τη γυναίκα στην αμμουδιά, όμως διαπίστωσε πως ήταν αναίσθητη και δεν είχε σφυγμό.
Την τοποθέτησε αμέσως σε πλάγια θέση, με αποτέλεσμα να αποβάλει μεγάλη ποσότητα νερού. Στη συνέχεια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποίησε μάσκα αμπού για την υποστήριξη της αναπνοής της.
Λίγο αργότερα, η 46χρονη άρχισε να εμφανίζει ξανά ζωτικά σημεία. Ο ναυαγοσώστης επανέλαβε τη διαδικασία και τελικά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ο απινιδωτής.
Η Ανίλα επανήλθε στη ζωή, ενώ στο σημείο είχε ήδη κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες παρέλαβαν τη γυναίκα αλβανικής καταγωγής και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκε η απαραίτητη φροντίδα.

Πηγή: onlarissa.gr
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































