Τι υπήρξε πριν το Big Bang; Ο Stephen Hawking έχει την απάντηση

Πολλοί είναι οι επιστήμονες που εδώ και δεκαετίες έχουν προσπαθήσει να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα: υπήρχε κάτι και αν ναι τι, πριν το Big Bang, δηλαδή τη δημιουργία του σύμπαντος;

Οι προσπάθειές τους απεδείχθησαν μάταιες μέχρι που ο Stephen Hawking, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, αποφάσισε να πάρει θέση στο ζήτημα.

«Δεν υπήρχε τίποτα πριν το Big Bang», δηλώνει πολύ απλά ο Hawking, μιλώντας στην εκπομπή Star Talk του National Geographic, κάνοντας αναφορά στη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία αναφέρει συνοπτικά ότι ο χώρος και ο χρόνος από κοινού σχηματίζουν ένα χωροχρονικό συνεχές που δεν είναι επίπεδο αλλά κυρτό από την άποψη της ενέργειας που περιέχει.

Μην το χάσεις:  Επεξεργασία επισυναπτόμενων αρχείων Microsoft Office απευθείας από το Gmail

Προτείνοντας ως εναλλακτική την «ευκλείδεια προσέγγιση», μια περιοχή γεωμετρίας που ασχολείται με τα επίπεδα και τις διαστάσεις, το μοντέλο του Hawking υποστηρίζει ότι η ιστορία του σύμπαντος είναι μια καμπύλη επιφάνεια τεσσάρων διαστάσεων -όπως η επιφάνεια της Γης- αλλά με δύο επιπρόσθετες διαστάσεις.

«Μπορούμε να πάρουμε ως αφετηρία του φανταστικού και αληθινού χρόνου το Νότιο Πόλο, ο οποίος είναι ένα ομαλό σημείο του διαστημικού χρόνου, όπου διατηρούνται οι νόμοι της φυσικής. Δεν υπήρχε τίποτα γύρω από το Νότιο Πόλο οπότε δεν υπήρχε τίποτα πριν το Big Bang», υπογράμμισε ο Hawking.

Μην το χάσεις:  Γιατί τα smartphones θα "ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ" σε λίγα χρόνια;;

Σε περίπτωση που παραμένετε μπερδεμένοι (όπως κι εμείς), μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη συνέντευξη του επιστήμονα.

Πηγές: HuffingtonPost.gr, rt.com

loading...