Τη λέξη «Τουρκοφάγος» είχε γράψει στα όπλα του ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας (Photos)

Με λατινικούς χαρακτήρες είχε γράψει επάνω στα όπλα του τη λέξη «τουρκοφάγος» (turkofagos) ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας που εκτέλεσε εν ψυχρώ 40 ανθρώπους μέσα σε 3 τζαμιά την ώρα της προσευχής της Παρασκευής.

Φυσικά αυτό δεν τον συνδέει σε καμία περίπτωση με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέβασε στο facebook ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος: «Turkofagos.

Αυτή τη λέξη επέλεξε να αποτυπώσει στην κάνη του υποπολυβόλου ο αιμοσταγής τρομοκράτης που μακέλεψε δεκάδες τις προηγούμενες ώρες σε δύο τζάμια στη Ν.Ζηλανδία.

Πρόκειται για τον 28χρονο Αυστραλό τρομοκράτη Brenton Tarrant, το σπίτι του οποίου ερευνάται τώρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλιανής ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Η χρήση της Ελληνικής λέξης -με λατινικούς χαρακτήρες-δεν τον συνδέει απαραίτητα με την Ελλάδα.

Στα όπλα που χρησιμοποίησε αναφέρεται σε διάφορους που στο παρελθόν πολέμησαν κατά των Οθωμανών και πιθανότατα «θαύμαζε», με αρρωστημένο βέβαια τρόπο.

Ο ίδιος δηλώνει λευκός, εθνικιστής και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης» των χωρών που ζουν λευκοί από την «ισλαμική εισβολή».

«Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί από μιναρέδες»

Την ίδια στιγμή, στο μανιφέστο που ανήρτησε ο ίδιος, αναφέρεται στους Τούρκους, τους οποίους αποκαλεί «κατσαρίδες» και τους καλεί να μετακόμισουν ανατολικά του Βοσπόρου, όπου και αν διαμένουν. Αν αρνηθούν, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα τους σκοτώσουν και θα τους οδηγήσουν μακριά από τα χριστιανικά εδάφη».

Στο κείμενο του δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην και την Αγία Σοφία, για την οποία λέει ότι «ερχόμαστε και θα γκρεμίσουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην Πόλη. 

Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί από μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει χριστιανική».

Στο κείμενο κάνει και ειδική μνεία στον πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αποκαλεί «πολέμαρχο« και δηλώνει πως πρέπει «να ματώσει μέχρι τέλους»

Μην το χάσεις:  Μαρτυρίες από τη Νίκαια: «Είδα πτώματα να εκτοξεύονται στον αέρα σαν κορίνες του μπόουλινγκ»

«Περιμένω το Νόμπελ Ειρήνης μόλις αποφυλακιστώ»

Το ίδιο το μανιφέστο του ανήρτησε στο Τwitter ο σκοπευτής, είναι ένα παραλήρημα ακροδεξιού μίσους.

Όσα γράφει δείχνουν έναν άνθρωπο με εθνικιστικές, εξτρεμιστικές ιδεολογίες, ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «οικολόγο εθνικιστή»χωρίς να επιβεβαιώνει αν είναι χριστιανός ή όχι, καθώς «το ψάχνει ακόμη». Κάνει εκτενή αναφορά στην Ευρώπη «των λευκών», ενώ καλεί τις «λευκές χώρες» να αυξήσουν με κάθε τρόπο τα ποσοστά γεννήσεων τους.

Ο δράστης δημοσίευσε ένα μανιφέστο των 74 σελίδων με τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση) στο Twitter πριν από τις δολοφονίες, υποδεικνύοντας μια «τρομοκρατική επίθεση». Στο μανιφέστο του σκοπευτή αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από άλλους σκοπευτές όπως ο Άντερς Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 άτομα στο Όσλο της Νορβηγίας το 2011. Είπε ότι «αντιπαθούσε» τους μουσουλμάνους και μισούσε αυτούς που είχαν μετατραπεί στη θρησκεία, που τους αποκαλούσαν «προδότες αίματος».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «περιμένω το Νόμπελ Ειρήνης μόλις αποφυλακιστώ. Όταν οι δικοί του άνθρωποι νίκησαν και πήραν την εξουσία. Περιμένω να ελευθερωθώ σε 27 χρόνια από τη φυλάκιση μου, τόσα χρόνια όσα φυλακίστηκε και ο Μαντέλα, για το ίδιο έγκλημα».

«Καταλάβετε εδώ και τώρα, δεν υπάρχει καμία δημοκρατική λύση, καμία προσπάθεια»

Το κατάπτυστο κείμενο του καλεί σε γενοκτονίες και βίαιες απομακρύνσεις πληθυσμών από την Ευρώπη, με κάθε μέσο, θεωρώντας πως οι μουσουλμάνοι θα αντικαταστήσουν τους λευκούς.

Μην το χάσεις:  Το άγριο ερωτικό παιχνίδι κατέληξε σε τραγωδία!! Μητέρα 33 ετών άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια «σκληρού σεξ»

«Οι εισβολείς πρέπει να απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό έδαφος, ανεξάρτητα από το που ήρθαν ή το πότε. Ρόμα, από την Αφρική, την Ινδία, την Τουρκία, Σημιτικά φύλα ή άλλοι. Αν δεν είναι από τον λαό μας, αλλά ζουν στις χώρες μας, αυτοί πρέπει να φύγουν.Το που θα μεταφερθούν δεν είναι δική μας ανησυχία ή ευθύνη μας. Τα εδάφη μας δεν είναι το σπίτι τους, μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους ή να βρουν τις δικές τουςπατρίδες αλλού. Αλλά δεν θα καταλάβουν το χώμα μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα απομακρυνθούν δεν έχει σημασία, ειρηνικά, δυναμικά, με χαρά, βίαια ή διπλωματικά. Πρέπει να απομακρυνθούν. Μέχρις ότου αυτοί οι επαναστάτες επαναπατριστούν στις χώρες των λαών τους, τότε στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία πραγματική κυριαρχία και ανεξάρτητα από την εθνότητα ή τις πεποιθήσεις τουςμπορούν να καλέσουν την Ευρώπη δική τους».

Σε άλλο σημείο καλεί ανοικτά σε επιθέσεις σαν τη δική του, ακόμα και με επιπτώσεις από φυλάκιση έως θάνατο. Ενδεικτικά γράφει:

«Ρωτήστε τον εαυτό σας τώρα, είστε διατεθειμένοι να αποφύγετε τις φυλετικές σας ευθύνες; Να γυρίσετε την πλάτη σας στους ανθρώπους σας; Να αγνοήσετε την κατάργησή τους; Όλα αυτά μόνο για την ελπίδα ενός ειρηνικού θανάτου; Αποδεχτείτε το θάνατο: Είναι τόσο σίγουρος όσο η δύση του ηλίου το βράδυ. Μόνο όταν αγκαλιάσετε το θάνατο το μόνο πράγμα που θα έφπβάστε θα είναι η αδράνεια».

loading...