Συνδεθείτε μαζί μας

Προβολή

Τα Καλύτερα Πολιτιστικά Hotspots στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά της Ευρώπης γεμάτα λιθόστρωτα δρομάκια, ασβεστωμένα κυβικά σπίτια και μπλε-θολωτές στέγες.

Φιλοξενεί μερικά καταπληκτικά αξιοθέατα και τοποθεσίες που έχουν πολιτιστική σημασία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Εδώ είναι ένας πλήρης πολιτιστικός οδηγός για την Σαντορίνη.

Φάρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης

Βρίσκεται στην αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου, πολύ κοντά στη νότια περιοχή της Σαντορίνης. Είναι ένα σημείο πολιτιστικής σημασίας και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη στη Σαντορίνη και είναι απόλυτα λογικό επειδή είναι πανέμορφο. Είναι υπό τη διαχείριση του Ελληνικού Ναυτικού.

Καλντέρα

Ένα από τα πιο εικονικά αξιοθέατα στη Σαντορίνη είναι ο ηφαιστειακός κρατήρας 3,500 ετών που ονομάζεται «Καλντέρα». Η τεράστια κατάπτωση βρίσκεται στη μέση του Αιγαίου και έχει συνδεθεί με τη διάσημη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας από πολλούς μελετητές και επιστήμονες.

Η Καλντέρα έχει περίμετρο περίπου 6 χιλιόμετρα και είναι γεμάτη με τόση ποσότητα νερού. Πολλοί ξενοδόχοι και αρχιτέκτονες αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα επιχειρηματικά τους ιδρύματα γύρω από τα οδοντωτά τείχη του αρχαίου κρατήρα.

Μην το χάσεις:  Αυτά είναι 10 χειρότερα λάθη των ανδρών στην κρεβατοκάμαρα!!

Στη βόρεια περιοχή της Καλντέρας είναι ένα ειδυλλιακό χωριό της Οίας, ενώ στο ανατολικό ανυψωμένο σημείο βρίσκεται η πολυτελείς κατοικίες για τους πλούσιους των Φηρών.

Καθολικός Καθεδρικός Ναός των Φηρών

Στην πρωτεύουσα της Σαντορίνης βρίσκεται το γιγάντιο, ασβεστωμένο μνημείο που ονομάζεται Καθολικός Καθεδρικός Ναός των Φηρών. Η δομή είναι μια από τις πιο όμορφες κατασκευές του βυζαντινού ρυθμού στην Ευρώπη.

Η εκπληκτική εκκλησία έχει ψηλό καμπαναριό και φωτεινό μπλε τρούλο. Το εσωτερικό του καθεδρικού ναού είναι πολύ ειδυλλιακό, με διαφορετικές αποχρώσεις παστέλ χρώματος και ζωγραφικής θρησκευτικής σημασίας. Αν αναρωτιέστε που να πάω στη Σαντορίνη τότε δεν πρέπει να παραλείψετε αυτό το μέρος.

Ακρωτήρι Θήρας

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε και βρίσκεται στη νότια πλευρά της Σαντορίνης, είναι η πόλη του Ακρωτηρίου που είναι γνωστή ως η κύρια αρχαιολογική περιοχή του νησιού. Το παλαιό ορόσημο πιστεύεται ότι υπήρχε από τους αρχαιολογικούς χρόνους κατά την περίοδο που οι Μινωίτες κατοικούσαν στην Ελλάδα.

Μην το χάσεις:  Σας τελειώνει η κρέμα προσώπου; Οι 4 καλύτερες επιλογές για την αγορά νέας

Τα ερείπια της αρχαίας πόλης είναι ένα must see. Τα λείψανα έχουν διατηρηθεί καλά από τότε που έχουν σκάψει από την ηφαιστειακή τέφρα που τα έθαψαν το 1650 π.Χ. Τα αρχαία κτίσματα που εκσκαφίστηκαν περιλαμβάνουν μερικά τριώροφα σπίτια που είναι σχεδόν άθικτα.

Έργα τέχνης όπως κεραμικά, τοιχογραφίες και μερικά στολίδια έχουν επίσης εκσκαφεί από αυτό το site που κάποτε ήταν μια ακμάζουσα πόλη στην αρχαιότητα. Όλα τα σημαντικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο χώρο βρίσκονται τώρα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας της Σαντορίνης.

Τα οινοποιεία της Σαντορίνης

Αυτό που πρέπει να δείτε επίσης είναι και τα Οινοποιεία της Σαντορίνης αλλά και τις κάβες με κρασιά που υπάρχουν στο νησί.

Η Σαντορίνη έχει βαθιά παράδοση στην παραγωγή πολύ ποιοτικών και καλών κρασιών. Σίγουρα θα βρείτε το κρασί που ταιριάζει στις ανάγκες και τις γεύσεις σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Κάνε κλικ για να σχολιάσεις

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © 2019 - 2021 Alldaynews.gr.