Η τελευταία της πράξη ήταν να προστατεύσει την κόρη τους με το ίδιο της το σώμα. Η τραγική ιστορία της Αντρέα, συζύγου του ποδοσφαιριστή Χέκτορ Μπέλο, έχει συγκλονίσει τη Βενεζουέλα, καθώς η νεαρή μητέρα έχασε τη ζωή της στους καταστροφικούς σεισμούς, χαρίζοντας όμως στο παιδί της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Βενεζουέλας, Χέκτορ Μπέλο, αποκάλυψε μέσα από το Instagram πως η αγαπημένη του σύζυγος, Αντρέα, θυσιάστηκε για να σώσει τη μικρή τους κόρη κατά τη διάρκεια των δύο ισχυρών σεισμικών δονήσεων που συγκλόνισαν τη χώρα.
«Θα της πω την ιστορία για το πώς την έσωσες, αγάπη μου — πώς έδωσες τη ζωή σου για την κόρη μας, πώς ήσουν μια γενναία γυναίκα που δεν την εγκατέλειψε ποτέ, ακόμη και στις τελευταίες της ανάσες», έγραψε ο συντετριμμένος ποδοσφαιριστής.
Lamentablemente la esposa del futbolista Héctor Bello, fue encontrada muerta entre los escombros tras el terremoto.
Su hija logró sobrevivir al derrumbe en el edificio donde residía toda la familia. 🇻🇪🙏🏼❤️🩹🖤 pic.twitter.com/7QVR9g2JHL
— Karen Espitia Gómez (@karenespigo) June 25, 2026
Η κόρη τους νοσηλεύεται – Συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια
Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αδιάκοπα τις επιχειρήσεις στα συντρίμμια, αναζητώντας επιζώντες μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν περιοχές κοντά στο Καράκας.
Μέχρι στιγμής, οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 589, ενώ σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες εξακολουθούν να αγνοούνται.
Ο Χέκτορ Μπέλο ταξίδεψε στο Καράκας για να βρίσκεται δίπλα στη μικρή τους κόρη, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
«Η κόρη μου και η θεία της είναι καλά, δεν θα πάρουν εξιτήριο σήμερα — θα παραμείνουν στο νοσοκομείο. Σας ευχαριστώ πολύ που με στηρίζετε μέσα σε αυτόν τον αβάσταχτο πόνο», ανέφερε σε νέα ανάρτησή του.
Hector Bello, jogador venezuelano, confirmou através das redes sociais a morte da esposa, identificada como Andrea, nos terremotos que atingiram a Venezuela na última quarta-feira (24). Segundo o atleta, Andrea protegeu, com o próprio corpo, a bebê do casal e a salvou dos… pic.twitter.com/U2ULLW6f5n
— LIBERTA DEPRE (@liberta___depre) June 26, 2026
«Πώς να της εξηγήσω ότι πέθανες για να τη σώσεις;»
Σε ένα ακόμη συγκλονιστικό μήνυμα, ο ποδοσφαιριστής περιέγραψε τον αβάσταχτο πόνο που βιώνει μετά την απώλεια της συζύγου του.
«Πώς να εξηγήσω στην κόρη σου ότι έχασες τη ζωή σου για να σώσεις τη δική της και ότι εγώ δεν ήμουν εκεί για να κάνω τίποτα; Πώς να της το εξηγήσω; Δώσε μου δύναμη τώρα».
Την τραγική είδηση επιβεβαίωσαν και τοπικά μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας.
«Με λύπη μας αναφέρουμε ότι η σύντροφος του ποδοσφαιριστή Έκτορ Μπέλο “Kike” — με καταγωγή από την Κουμανά — εντοπίστηκε νεκρή στα ερείπια μετά τον σεισμό που έπληξε τη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Η κόρη τους, ωστόσο, επέζησε από την κατάρρευση του κτιρίου όπου διέμενε ολόκληρη η οικογένεια».
Νέες ανθρώπινες απώλειες από τους σεισμούς
Το ισπανόφωνο αμερικανικό δίκτυο Univision μετέδωσε επίσης την είδηση του θανάτου της συζύγου του Χέκτορ Μπέλο, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των θυμάτων της καταστροφής.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και δύο νεαροί ποδοσφαιριστές. Η Caracas Fútbol Club ανακοίνωσε ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ18, Ραζάν Σιτζάα, σκοτώθηκε μαζί με μέλη της οικογένειάς του όταν κατέρρευσε το σπίτι τους στη Λα Γκουάιρα.
«Η χαρά του, η αφοσίωσή του και το πνεύμα συναδελφικότητας που τον χαρακτήριζαν θα μας συνοδεύουν σε κάθε βήμα του συλλόγου», ανέφερε η ομάδα.
➡️ TRAGÉDIA | Mulher de jogador é encontrada morta sob escombros na Venezuela
Esposa do zagueiro Hector Bello foi encontrada morta nos escombros. Filha do casal foi resgatada com vida após prédio desabar em La Guaira pic.twitter.com/Ul5q2dleIz
— Metrópoles (@Metropoles) June 26, 2026
Η Club Sport San Agustín αποχαιρέτησε επίσης τον νεαρό Βίκτορ Παλάσιος, τονίζοντας ότι άφησε «ανεξίτηλο αποτύπωμα» στις ακαδημίες της ομάδας.
«Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να εκφράσουμε τον πόνο που νιώθουμε για τον χαμό του», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε τον θάνατό του, επισημαίνοντας ότι είχε αγωνιστεί στη Marítimo de La Guaira.
Στα θύματα συγκαταλέγεται ακόμη η μητέρα της πρώην Miss Venezuela, Ζιζέλ Ρέγιες, η οποία έχασε τη ζωή της όταν κατέρρευσε ολοσχερώς η πολυκατοικία όπου διέμενε στη Λα Γκουάιρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπέστη καρδιακή προσβολή από το σοκ των ισχυρών σεισμών.
Παράλληλα, ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, αναφέρουν ότι τέσσερις Ισπανοί υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη 106 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη φονική καταστροφή.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.







































































































