Ραγδαίες εξελίξεις! Ξεκινά ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος;

0

Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων προειδοποίησε σήμερα…

Δευτέρα 14 Αυγούστου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν το «πλήρες φάσμα» των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα και τους συμμάχους της ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Ο στρατηγός Joseph Dunford έφτασε στη Νότια Κορέα την Κυριακή (13/8) και κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του δήλωσε ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι και οι πυρηνικές βλέψεις της Βόρειας Κορέας αποτελούν απειλή για ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

«Η επιδίωξη διπλωματικής λύσης και φυσικά οι οικονομικές κυρώσεις, αποτελούν την κύρια προτεραιότητα των ΗΠΑ, όμως ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της Βόρειας Κορέας μας αναγκάζουν να εξετάζουμε άμεσες στρατιωτικές επιλογές μας αντιμέτωποι με ενδεχόμενο πολέμου, συμπλήρωσε ο Dunford.

Σημειώνεται ότι η Κίνα, ο σημαντικότερος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα σταματήσει να εισάγει προϊόντα της Βόρειας Κορέας, ανάμεσα τους και σιδηρομεταλλεύματα, κάρβουνο και ψάρια από τα μεσάνυχτα της 5ης Σεπτεμβρίου, ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Πιονγιάνγκ για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το άρθρο μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό, αλλά μην ξεχνάει κανείς ότι ένας «τρελός» μπορεί εύκολα …να πατήσει το κουμπί! Και τότε ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος θα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Πηγή

loading...