Πεπεισμένος για συμφωνία στο Eurogroup ο Σόιμπλε: Θα τα καταφέρουμε, θα το δείτε

0
59

Αισιοδοξία από τον γερμανό ΥΠΟΙΚ ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. «Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε».

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται να εξέλθει της τρέχουσας νομισματικής της πολιτικής. Προειδοποιεί ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα.

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές θα καταλήξουν σε μια συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα, ένα βήμα που θα αποδεσμεύσει περισσότερα δάνεια για την Αθήνα, παρουσιάστηκε ο Βόλφγκανγκ .

Μιλώντας σε πάνελ εκδήλωσης που διοργάνωσε το Bloomberg στο Βερολίνο ο γερμανός πολιτικός υπογράμμισε χαρακτηριστικά: Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε.

Αλλαγή πλεύσης για την ΕΚΤ ζήτησε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ

Από κει και πέρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται να εξέλθει της τρέχουσας νομισματικής της πολιτικής «εγκαίρως», προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα σε κάποιες περιοχές του κόσμου.

«Η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές ενθάρρυνε την αδικαιολόγητη ανάληψη κινδύνων, την πολιτική εφησυχασμού, την κακή κατανομή κεφαλαίων και τις φούσκες στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως», ανέφερε ο Σόιμπλε στην ομιλία του.

«Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και η ΕΚΤ έχει πρόσφατα προχωρήσει σε μικρές τροποποιήσεις στο ανακοινωθέν της με ένα τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι υποδεικνύει μια παρόμοια κατεύθυνση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...