Η Κατερίνα Παπακώστα δηλώνει αθώα, ζητά να εκδικαστεί άμεσα η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και ξεκαθαρίζει πως θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε δημόσια μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε σε βάρος της από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η Κατερίνα Παπακώστα χαρακτηρίζει τη δίωξη «απολύτως άδικη, αβάσιμη και νομικά αστήρικτη», επιμένοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε παράνομη ενέργεια.
Παράλληλα, δηλώνει ότι εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και ζητά να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε, όπως υποστηρίζει, να αποδειχθεί οριστικά η αθωότητά της.
«Δεν λυγίζω και δεν σιωπώ»
Στη δήλωσή της, η βουλευτής Τρικάλων αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν έκανε πίσω από τη θέση της.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί μια πρώτη απάντηση απέναντι σε όσους, όπως αναφέρει, έσπευσαν να την καταδικάσουν δημόσια πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Η ίδια σημειώνει ότι παραμένει ακέραιη και αποφασισμένη να υπερασπιστεί την τιμή και την πολιτική της διαδρομή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Παραμένω ακέραιη, δεν λυγίζω, δεν σιωπώ και δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπεια μου».
Θα είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές
Η Κατερίνα Παπακώστα ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν πρόκειται να την απομακρύνει από την πολιτική ζωή.
Όπως αναφέρει, θα είναι εκ νέου υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν, με στόχο να διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών των Τρικάλων.
Παράλληλα, ευχαριστεί όσους στάθηκαν δίπλα της το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξή τους τη βοήθησε να παραμείνει δυνατή.
Η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αρχειοθέτησε την δικογραφία, που είχε σχηματισθεί, γιατί δεν διαπιστώθηκε ουδεμία παραβατική συμπεριφορά εκ μέρους των εντολέων μου..
Αποτελεί δικαίωση για τους κκ Κώστα Τσιάρα και Νότη Μηταράκη και ο αγώνας συνεχίζεται πλέον στον πολιτικό στίβο .
Η αλήθεια δεν φοβάται την κρίση της Δικαιοσύνης και εγώ δεν φοβήθηκα ποτέ την αλήθεια!
Από την πρώτη στιγμή δήλωσα δημόσια και ξεκάθαρα, ότι είμαι αθώα και δεν κάνω βήμα πίσω από τη θέση αυτή.
Σήμερα, η κατάρρευση του αφηγήματος περί κακουργηματικών ευθυνών, αποτελεί την πρώτη ηχηρή απάντηση σε όσους έσπευσαν παραβιάζοντας το ιερό τεκμήριο της αθωότητας να με συκοφαντήσουν, να με ταπεινώσουν και να με καταδικάσουν στη συνείδηση των πολιτών, πριν αποφανθεί καν, η ίδια η Δικαιοσύνη…
Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι και η πλημμεληματική δίωξη αποτελεί ύψιστη αμφισβήτηση της τιμής και της υπόληψης μου, καθώς είναι απολύτως άδικη, αβάσιμη και νομικά αστήρικτη.
Ζητώ την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης μου, με απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τη βεβαιότητα, ότι η αθωότητα μου θα λάμψει οριστικά Ενώπιον της.
Όσοι δε, επιχείρησαν να πλήξουν με σφοδρότητα την προσωπικότητα μου και την πολιτική μου διαδρομή, επενδύοντας στην πολιτική μου εξόντωση, διαψεύδονται ήδη από τα ίδια τα γεγονότα.
Παραμένω ακέραιη, δεν λυγίζω, δεν σιωπώ και δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπεια μου.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συγκινητικά πολλούς ανθρώπους, που στάθηκαν στο πλευρό μου, όταν ήταν εύκολο να σιωπήσουν. Η εμπιστοσύνη, η αγάπη και η στήριξή τους με κράτησαν όρθια και δυνατή.
Αυτούς κοιτάζω στα μάτια και θέλω να είμαι απολύτως σαφής: Θα είμαι εκ νέου υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.
Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, με την ίδια πίστη στις αρχές και τις αξίες μου και με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, να σταθώ αντάξια της εμπιστοσύνης των Τρικαλινών πολιτών.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.









































































































