Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο υγρό κέϊκ λεμονιού με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιού για να απολαύσετε ένα φανταστικό κέϊκ με βελούδινη υφή σε μια τέλεια γευστική απόλαυση.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ λεμονιού/γιαουρτιού:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι λεμονιού:
1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα και λαδώνετε ή βουτυρώνετε μια φόρμα του κέϊκ 24 εκ. περίπου.
Για το κέϊκ λεμονιού/γιαουρτιού: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
Κοσκινίζετε το μισό αλεύρι πάνω στο μείγμα και χτυπάτε. Επαναλαμβάνετε με τη προσθήκη του άλλου μισού γιαουρτιού, το υπόλοιπο μισό χυμό λεμονιού και κοσκινίζετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέϊκ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Για το σιρόπι λεμονιού: Εν τω μεταξύ βάζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 1/2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2-3 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μόλις κοχλάσει το κατεβάζετε πάλι στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-5 λ μέχρι να πήξει. Περιχύνετε το ζεστό κέϊκ με το ζεστό σιρόπι. Πασπαλίζετε το κέϊκ με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.
sintayes.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.