Ολονύχτιο θρίλερ για την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου- Τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί

Επαναλειτουργούν οι τρεις μηχανές του πλοίου…

Σκηνικό χάους και τρόμου επικράτησε χτες στους 1.300 επιβαίνοντες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Το θρίλερ κράτησε όλη τη νύχτα με το προσωπικό να προσπαθεί να διορθώσει τη μηχανική βλάβη και τους διασώστες να μεταφέρουν τους τουρίστες στην ακτή.

Νωρίς σήμερα το πρωί κατάφεραν να βάλουν μπροστά τις 3 από 4 μηχανές του πλοίου και γίνεται προσπάθεια να κατευθυνθεί προς τις ακτές της Νορβηγίας.

Μην το χάσεις:  Γιατί χτύπησαν τα γραφεία του Charlie Hebdo

Σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο κινείται με 2-3 κόμβους. Το πλάνο είναι δύο ρυμουλκά να το βοηθήσουν να δέσει στο Μόλντε.

Όμως, το εγχείρημα είναι δύσκολο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των θεόρατων κυμάτων και το κέντρο επιχειρήσεων δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσες ώρες θα χρειαστεί να φτάσει στο Μόλντε το κρουαζιερόπλοιο.

Τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί από το κρουαζιερόπλοιο. Όπως εκτιμάται, η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να κρατήσει για πολλές ώρες.

Μην το χάσεις:  Θρήνος για την καλλονή ομογενή που πέθανε στο Μεξικό μετά από πλαστική επέμβαση[Photos]

Το πλοίο ανήκει στην Viking Ocean Cruises, εταιρεία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες ενώ το πλοίο σε αυτή την κρουαζιέρα φιλοξενούσε 1300 από 16 χώρες.

loading...