Κηδεία Μητσοτάκη: Τα στεφάνια και η ταυτότητα της θλιμμένης κοπέλας που συνόδευσε τη σορό του

0
328

Με τη θλίψη αποτυπωμένη στο πρόσωπό της μαγνήτισε τα βλέμματα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Νέες εικόνες από το νεκροταφείο του Αργουλιδέ στα Χανιά…

Στην τελευταία του κατοικία στον Αργουλιδέ Χανίων συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η οικογένεια, οι φίλοι και πλήθος κόσμου που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό και επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ.

Τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων πλήθος κόσμου, ενώ βρακοφόροι μετέφεραν, εν μέσω χειροκροτημάτων, το φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Μαζί τους ήταν και τέσσερις Κρητικοπούλες. Η μία εξ αυτών, είναι η εστεμμένη Μαρία Τσαγκαράκη. Με θλίψη στα μάτια, η νεαρή φιλόλογος που έχει τον τίτλο της «Μις Κρήτη», συνόδευσε τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αγία Μαγδαληνή, στη Χαλέπα Χανίων.

Τα στεφάνια στο νεκροταφείο

Στεφάνια γέμισε ο τάφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετά το τέλος της κηδείας του.

Επιθυμία του εκλιπόντος σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας, ήταν αντί στεφάνων να δοθεί​ χρηματικό ποσό για αναδάσωση στα Λευκά Όρη, παρόλαυτα -και όπως ήταν αναμενόμενο- πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του με αυτόν τον τρόπο.

Εκτός του σταυρού από λουλούδια που έφερε την επιγραφή «Τα παιδιά και τα εγγόνια σου» και το στεφάνι από δάφνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον ταφικό χώρο έφτασαν στεφάνια από διάφορους -γνωστούς και μη- φίλους της οικογένειας.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έγινε μέσα σε κλίμα γενικού πένθους, οδύνης και συγκίνησης, ενώ χιλιάδες κόσμου πέρασε όλη τη νύχτα της Τετάρτης, 31.05.2017, στον ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, με την σορό του επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να μην μένει ούτε λεπτό χωρίς την παρουσία μέλους της οικογένειας.

Τα εγγόνια του πρώην πρωθυπουργού ήταν όλο το βράδυ εκεί, ενώ νωρίς το πρωί στην εκκλησία έφτασαν (πρώτα) ο Μανούσος Γρυλλάκης και ο .

Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο της για τον πατέρα της, ενώ ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, τοποθέτησε στο φέρετρο την αγαπημένη κατσούνα του παππού του, λίγο πριν το τελευταίο αντίο…

Πηγή

loading...