Καταρρέει μεγάλη αεροπορική εταιρεία – Κλείνει αύριο αν δεν βρει χρηματοδότηση

Η Etihad δεν είναι μόνη της… Όπως μεταδίδει το Reuters η εταιρία, που αποτελεί μία από τις δύο μεγαλύτερες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει στην κατοχή της την Jet Airways. Η θυγατρική αυτή εταιρία με έδρα την Ινδία και 16.000 προσωπικό έχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

«Λουκέτο» βάζει την Τετάρτη η Jet Airways, αεροπορική εταιρεία της Ινδίας που αποτελεί θυγατρική της Etihad.

Η μεγάλη εταιρεία με τα 115 αεροσκάφη και τους 16.000 εργαζόμενους θα αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία της την Τετάρτη αν δεν λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από τους δανειστές της, σύμφωνα με το Reuters.

Μην το χάσεις:  Στο φως δύο νέες λίστες μίζας: Siemens, Ολυμπιακοί Αγώνες, εξοπλιστικά. Όλα τα ονόματα

Οι τράπεζες και η ινδική κυβέρνηση ανέφεραν ότι οι επενδυτές προσπαθούν να εξασφαλίσουν κεφάλαια ώστε η άλλοτε κραταιά αεροπορική εταιρεία ζωντανή.

Μία άλλη πηγή του πρακτορείου ανέφερε ότι θα επιχειρηθεί μία τελευταία έκτακτη χρηματοδότηση από τον βασικό της πιστωτή, την κρατική τράπεζα της Ινδίας.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε θεαματική πτώση 18,5% την Τρίτη, όταν τα ινδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η διοίκηση της αεροπορικής εισηγήθηκε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της.

Μην το χάσεις:  Αυτή είναι η πρόταση που εστάλη στους δανειστές για να μην πάμε σε GREXIT. Τι προβλέπει για ΦΠΑ, έκτακτη εισφορά, επιχειρήσεις, συντάξεις, αποκρατικοποιήσεις

Η Jet Airways έχει χρέος ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επί εβδομάδες εναγωνίως αναζητά δάνειο ύψους 217 εκατομμυρίων δολαρίων, για να γλιτώσει την κατάρρευση.

loading...