Γυναίκες δικαστίνες αθώωσαν βιαστές επειδή το θύμα τους ήταν άσχημο!

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του δικαστηρίου της Ανκόνα να αθωώσει δυο άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό με το σκεπτικό ότι το θύμα τους ήταν «πολύ αρρενωπό» και «καθόλου ελκυστικό».

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει είναι τόσο μεγάλος που αναγκάστηκε το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας να ασκήσει έφεση και να επαναληφθεί η δίκη.

Αυτή θα είναι η Τρίτη φορά που θα γίνει η συγκεκριμένη δίκη. Την πρώτη φορά οι δυο άνδρες το 2015 είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Στο εφετείο όμως αθωώθηκαν με το συγκεκριμένο σκεπτικό για το θύμα ότι δηλαδή ήταν αρρενωπή και άσχημη.

Μην το χάσεις:  Βερολίνο: Επιδρομή της αστυνομίας σε δύο διαμερίσματα

Μετά από αυτήν την απόφαση ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών και έτσι το Ανώτατο δικαστήριο άσκησε έφεση στην έφεση με αποτέλεσμα να ξαναγίνει η δίκη.

Το δικαστήριο το οποίο αποτελούνταν όλο από γυναίκες και τα συμπεράσματα αυτά τα έβγαλαν από μια φωτογραφία του θύματος και από το γεγονός ότι ένας εκ των δραστών είχε καταχωρήσει το θύμα στο κινητό του με το όνομα «Βικινγκ».

«Ήταν αηδιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να το τεκμηριώσουν» είπε η δικηγόρος του θύματος Τσίντζια Μολινάρο.

Μην το χάσεις:  Έπαιρνε μία... ασπιρίνη κάθε μέρα και έκανε μωρό![Photos]

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, οι δύο άντρες έριξαν ναρκωτικό χάπι στο ποτό της σε μια κοινή τους έξοδο μετά από μάθημα.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα είχε αποφανθεί ότι οι τραυματισμοί της ήταν συμβατοί με βιασμό και βρήκε υπνωτική ουσία στο αίμα της.

Πηγές: topontiki.gr

loading...