Γιατί οι παίκτες του ράγκμπι πεθαίνουν ξαφνικά λίγο μετά τον αγώνα; Απανωτά κρούσματα θανάτου (vid)

Μέσα σε λιγότερους από 8 μήνες, 4 παίκτες του γαλλικού ράγκμπι έχουν χάσει τη ζωή τους: κατά τη διάρκεια του αγώνα, μέσα στα γήπεδα ή λίγο μετά από αυτόν, στα αποδυτήρια, χωρίς να προλάβει κανείς να τους παράσχει ούτε τις πρώτες βοήθειες.

Οι ξαφνικοί θάνατοι νέων ανδρών, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, προβληματίζουν τόσο τον χώρο του αθλητισμού, όσο και τους επιστήμονες.

Γιατί πεθαίνει κάποιος έτσι ξαφνικά;

Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό Jean Chazal, τα αίτια της τραγωδίας πρέπει να αναζητηθούν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι αθλητές ενός τόσο βίαιου σπορ.

Μην το χάσεις:  Άγριο ξύλο σε αγώνα πόλο – Η πισίνα μετατράπηκε σε ρινγκ (Video)

«Μέχρι σήμερα αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ.: κάτι που παραδέχονται και οι προπονητές τους) αντιμετωπίζονται σαν… συγκρουόμενα. Είναι σα να βάλεις τη μηχανή ενός αυτοκινήτου της Φόρμουλα 1 στο αμάξωμα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου.

Σαφώς και την ώρα της δράσης θα αναπτύξει τρελή ταχύτητα, όμως, την ώρα της σύγκρουσης θα σπάσει, θα γίνει κομμάτια», λέει ο ίδιος.

Και αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Από χτύπημα στο στήθος που του προκάλεσε πνευμονική εμβολή λίγο μετά τον τελευταίο του αγώνα, κατέληξε ο παίκτης του γαλλικού ράγκμπι, Louis Fajfrowsky, που αποτελεί και το τελευταίο θύμα της αθλητικής μάστιγας.

Μην το χάσεις:  Σοκ με παίκτη του Πανθηραϊκού που γύρισε η γλώσσα του! Απεγνωσμένες προσπάθειες διασωστών (vid)

Όπως έγινε γνωστό, ένα σφοδρό χτύπημα στο στήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα, προκάλεσε κάταγμα στο θώρακα.

Ο παίκτης λιποθύμησε δύο φορές μετά το τέλος του αγώνα, έκανε εμετό και στη συνέχεια πέθανε χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει.

Τώρα, οι αθλητικές ομοσπονδίες, οι αθλητές και οι αθλητίατροι ζητούν αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των παικτών στα γήπεδα.

Πηγή: www.lifo.gr

loading...