Γεωργιάδης για τα viral γυαλιά: «Είναι τα Meta2 – Τα διάλεξα διότι μου αρέσουν – Κοστίζουν 600 ευρώ»
Τα γυαλιά που φορούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε Λήμνο και Λέρο έγιναν viral, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι πρόκειται για τα Meta2, τα οποία αγόρασε προς 600 ευρώ.
Ο υπουργός Υγείας απάντησε στα δημοσιεύματα και στα σχόλια που προκάλεσε η εμφάνισή του με τα συγκεκριμένα «έξυπνα» γυαλιά, καθώς αρκετοί υποστήριξαν ότι ενδέχεται να τα χρησιμοποίησε για να καταγράφει πολίτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Με εκτενή ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε το μοντέλο των γυαλιών και εξήγησε γιατί επέλεξε να τα αγοράσει και να τα φορά στις δημόσιες εμφανίσεις του.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η λειτουργία τους είναι συμβατή με το πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς υπάρχει εμφανής φωτεινή ένδειξη όταν ενεργοποιείται η καταγραφή.
«Τα αγόρασα νομίμως και κοστίζουν 600 ευρώ»
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα γυαλιά είναι προσωπική του επιλογή και αγοράστηκαν από νόμιμο κατάστημα, επειδή του αρέσουν αισθητικά.
Αναφέρθηκε ακόμη στον τρόπο λειτουργίας τους, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κρυφή καταγραφή, καθώς το σχετικό λαμπάκι ανάβει όταν χρησιμοποιείται η κάμερα.
«Τα γυαλιά είναι δικά μου, τα αγόρασα νομίμως, για όσους ενδιαφέρονται κοστίζουν 600€ και τα διάλεξα από νόμιμο κατάστημα, διότι μου αρέσουν. Ναι είναι τα meta2! Πρώτον, τα γυαλιά αυτά είναι συμβατά με το GDPR, διότι η εταιρία προσέθεσε ένα λαμπάκι σε ευκρινές σημείο και όταν ο χρήστης καταγράφει, αυτό ανάβει. Έτσι, κανένας δεν μπορεί να καταγράψει κάποιον κρυφά με αυτά τα γυαλιά. Ο κατασκευαστής έχει φροντίσει επιπλέον να ρυθμίσει έτσι το λογισμικό του, ώστε εάν κάποιος χρήστης προσπαθήσει να καλύψει το λαμπάκι, να σταματάει η εγγραφή. Άρα, μυστική και παράνομη εγγραφή με αυτά τα γυαλιά δεν γίνεται» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε επίσης ότι κατά τις επισκέψεις του δεν χρησιμοποίησε τα γυαλιά ως κάμερα, αλλά μόνο μέσω της σύνδεσης Bluetooth.
Όπως υποστήριξε, αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι εμφανίζεται ο ίδιος στα βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, επομένως το συγκεκριμένο υλικό δεν θα μπορούσε να έχει καταγραφεί από τα γυαλιά που φορούσε.
Η απάντηση στην κριτική για τα προσωπικά δεδομένα
Ο υπουργός επιτέθηκε σε όσους τον κατηγόρησαν ότι κατέγραφε πολίτες χωρίς τη γνώση τους, σημειώνοντας ότι στις επισκέψεις του υπήρχαν ήδη πολλές κάμερες από τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ορισμένα μέσα πραγματοποιούσαν ζωντανή μετάδοση, επομένως όσοι βρίσκονταν στον χώρο γνώριζαν ότι καταγράφονταν.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα «έξυπνα» γυαλιά θα γίνουν σύντομα μέρος της καθημερινότητας, όπως συνέβη στο παρελθόν με τα κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν κάμερα.
«Άλλωστε, οι περισσότεροι από όσους σήμερα με βρίζουν, σε λίγο θα έχουν τέτοια γυαλιά!» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Η αναφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Στην ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας για υποκρισία όσους αντέδρασαν στη δική του χρήση των γυαλιών, αλλά δεν εκφράζουν, όπως είπε, αντίστοιχες αντιρρήσεις όταν εκείνη καταγράφει πρόσωπα με το κινητό της.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καταγράφει συχνά πολίτες, εργαζομένους και αστυνομικούς, ακόμη και χωρίς τη συναίνεσή τους, και στη συνέχεια δημοσιεύει το σχετικό υλικό.
«Θα τα φοράω, τα θεωρώ και μέσο προστασίας»
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να φορά τα συγκεκριμένα γυαλιά. Εκτός από την εμφάνισή τους, τα θεωρεί, όπως ανέφερε, και μέσο προστασίας σε περίπτωση που κάποιος ξεπεράσει τα όρια απέναντί του και προκύψει ζήτημα ασφάλειας.
Τέλος, ξεκαθάρισε: «Καμία χρήση των γυαλιών ως κάμερα δεν έγινε εχθές, αλλά και να είχε γίνει υπήρχαν δεκάδες κάμερες ανοικτές γύρω γύρω και άρα προσωπικά δεδομένα εκεί δεν υπήρχαν, ούτως ή άλλως. Κανένα πλάνο από τα γυαλιά δεν δημοσιεύθηκε και αν είχα βγάλει και τα είχα δημοσιεύσει θα ήταν άλλη μία από τις δεκάδες εκεί κάμερες. Τα γυαλιά θα τα φοράω, οπότε μην ανησυχείτε άδικα. Πέρα από το ότι μου αρέσουν αισθητικά, τα θεωρώ και μέσο προστασίας. Αν κάποιος ξεπεράσει τα όρια απέναντί μου και τεθεί ζήτημα της ασφάλειάς μου, θα υπάρχει καταγραφή των γεγονότων».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
Από χθες, όλη η Ελλάδα ασχολείται με το εάν πράγματι τα γυαλιά που φορούσα στη Λήμνο (χθες) και στην Λέρο (προχθές), ήταν τα meta2 Ray-ban.
Η κριτική από τους αριστερούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και υποκρισίας. Πώς τόλμησα να φοράω τα γυαλιά αυτά και να γράφω παράνομα τους ανθρώπους, λένε! Μα καλά, δεν σέβεται ο Υπουργός τα προσωπικά δεδομένα;
Πάμε λοιπόν, με την σειρά, διότι και η υποκρισία έχει τα όρια της. Τα γυαλιά είναι δικά μου, τα αγόρασα νομίμως, για όσους ενδιαφέρονται κοστίζουν 600€ και τα διάλεξα από νόμιμο κατάστημα, διότι μου αρέσουν. Ναι είναι τα meta2! Πρώτον, τα γυαλιά αυτά είναι συμβατά με το GDPR, διότι η εταιρία προσέθεσε ένα λαμπάκι σε ευκρινές σημείο και όταν ο χρήστης καταγράφει, αυτό ανάβει. Έτσι, κανένας δεν μπορεί να καταγράψει κάποιον κρυφά με αυτά τα γυαλιά. Ο κατασκευαστής έχει φροντίσει επιπλέον να ρυθμίσει έτσι το λογισμικό του, ώστε εάν κάποιος χρήστης προσπαθήσει να καλύψει το λαμπάκι, να σταματάει η εγγραφή. Άρα, μυστική και παράνομη εγγραφή με αυτά τα γυαλιά δεν γίνεται.
Σε όλα τα βίντεο και τις φωτό που δημοσιεύθηκαν χθες θα διαπιστώσετε τα εξής: Φαίνομαι και εγώ σε όλα τα πλάνα, άρα δεν είναι υλικό από τα γυαλιά αυτά, αφού όταν τα φοράς, μπορούν να καταγράψουν τα πάντα, εκτός από εσένα! Αυτή την απλή σκέψη, όλοι αυτοί οι φωστήρες του διαδικτύου δεν μπόρεσαν να την κάνουν. Τα γυαλιά λοιπόν, τα χρησιμοποίησα χθες ως Bluetooth και όχι ως κάμερα. Αλλά ακόμη και αν ήθελα να τα χρησιμοποιήσω ως κάμερα, σε όλες μου τις χθεσινές επισκέψεις, είχα παντού γύρω μου πολλές κάμερες ανοικτές που κατέγραφαν τα πάντα. Ολα τα τοπικά sites ήταν εκεί και κατέγραφαν διαρκώς. Όσοι ήταν εκεί λοιπόν, γνώριζαν ότι καταγράφονται. Μάλιστα, υπήρχαν τοπικά sites που έκαναν διαρκώς και live μετάδοση.
Άρα, όσοι ανησύχησαν για διαρροή προσωπικών δεδομένων από μένα, δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε και κανένα πλάνο κανενός δεν υπάρχει από τα γυαλιά ούτως ή άλλως.
Φυσικά, δεν θα παύσει να με εκπλήσσει ο πρωτογονισμός της Αριστεράς, που θέλει και να αυτοπροβάλλεται ως «προοδευτική».
Τα λεγόμενα «έξυπνα» γυαλιά είναι αναμφίβολα το μέλλον. Η meta πήγε μεν πρώτη, αλλά όλες οι μεγάλες εταιρίες μπαίνουν δυνατά και σε έναν, το πολύ, χρόνο από σήμερα θα είναι τόσο συνηθισμένα όσο τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα. Το να σοκάρονται όλοι, επειδή βλέπουν για πρώτη φορά μία νέα συσκευή που έρχεται στη ζωή μας , πραγματικά με ξεπερνά. Το να πολεμούν την πρόοδο, δεν τους καθιστά προοδευτικούς, αλλά πρωτόγονους. Άλλωστε, οι περισσότεροι από όσους σήμερα με βρίζουν, σε λίγο θα έχουν τέτοια γυαλιά!
Αυτό όμως που είναι ακόμη χειρότερο είναι η υποκρισία. Αυτή δεν την αντέχω με τίποτε. Εδώ και μήνες η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώνει διαρκώς το κινητό της, καταγράφει όποιον θέλει, χωρίς καμμία συναίνεση, ακόμη και όταν της λένε ότι δεν το επιθυμούν, όπως πχ της το είπα εγώ στην Βουλή. Εκείνη απτόητη, όχι μόνον καταγράφει, όπως σήμερα πχ, την πρώην υπάλληλο της κα Πολύζου ή τους αστυνομικούς, αλλά και τα δημοσιεύει. Πού είναι όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» «προστάτες» των προσωπικών δεδομένων των πολιτών; Πού ήταν κρυμμένοι τόσο καιρό; «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι». Σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ!
Λοιπόν, καμμία χρήση των γυαλιών ως κάμερα δεν έγινε εχθές, αλλά και να είχε γίνει υπήρχαν δεκάδες κάμερες ανοικτές γύρω γύρω και άρα προσωπικά δεδομένα εκεί δεν υπήρχαν, ούτως ή άλλως. Κανένα πλάνο από τα γυαλιά δεν δημοσιεύθηκε και αν είχα βγάλει και τα είχα δημοσιεύσει θα ήταν άλλη μία από τις δεκάδες εκεί κάμερες. Τα γυαλιά θα τα φοράω, οπότε μην ανησυχείτε άδικα. Πέρα από το ότι μου αρέσουν αισθητικά, τα θεωρώ και μέσο προστασίας. Αν κάποιος ξεπεράσει τα όρια απέναντί μου και τεθεί ζήτημα της ασφάλειάς μου, θα υπάρχει καταγραφή των γεγονότων.
Από χθες, όλη η Ελλάδα ασχολείται με το εάν πράγματι τα γυαλιά που φορούσα στη Λήμνο (χθες) και στην Λέρο (προχθές), ήταν τα meta2 Ray-ban.
Η κριτική από τους αριστερούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και υποκρισίας.
Πώς τόλμησα να φοράω τα γυαλιά αυτά και να γράφω παράνομα…— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 30, 2026
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































