Επιβολή έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές

0
33

Στο προσκήνιο και πάλι η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές. Με δηλώσεις του στην Τρόικα του Αθήνα 9.84, ο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο χώρος του εφοπλισμού θα δείξει κατανόηση, προκειμένου να διευκολύνει τη χώρα.

«Είναι δεδομένο ότι θα πάνε τα πράγματα προς τα εκεί. Έχει γίνει η κουβέντα με τους εφοπλιστές και επεδείχθη και κατανόηση» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι καινούργια.

Πριν από αρκετούς μήνες είχε ζητηθεί πάλι από τους εφοπλιστές  η καταβολή έκτακτης εισφοράς, αλλά είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις καθώς ο εφοπλιστικός κόσμος συμμετέχει στη φορολογία με ποσοστά κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα στη Γερμανία.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup, o κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία, ενώ ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα ανεξάρτητα από το εάν θα πάρει κάτι για το χρέος, διερωτήθηκε αν υπάρχει εναλλακτική.

Τι να κάνει; Υπάρχει άλλος δρόμος; Να φύγουμε από το ευρώ; Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτή τη στιγμή, όπως είναι τα πράγματα και η χώρα;” απάντησε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Αθήνα 9.84

loading...