Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ανατράπηκε – Κατέληξε ο ασθενής, τραυματίστηκαν δύο διασώστες
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ανατράπηκε μετά τη σύγκρουσή του με αυτοκίνητο στα Χανιά, την ώρα που μετέφερε στο νοσοκομείο έναν άνδρα ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή.
Ο ασθενής τελικά κατέληξε, ενώ από το τροχαίο τραυματίστηκαν ο οδηγός του ασθενοφόρου και ένας ακόμη διασώστης.
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 07:30 το πρωί της Κυριακής (19.7.26), στη λεωφόρο Μουρνιών. Το ασθενοφόρο κινούνταν προς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όταν συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα το όχημα του ΕΚΑΒ να ανατραπεί στον δρόμο και να σημάνει συναγερμός στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Ο διασώστης έκανε ΚΑΡΠΑ την ώρα της σύγκρουσης
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, μέσα στο ασθενοφόρο βρισκόταν ένας άνδρας ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή και μεταφερόταν επειγόντως στο νοσοκομείο.
Τη στιγμή του τροχαίου, ο δεύτερος διασώστης φέρεται να του έκανε ΚΑΡΠΑ, δηλαδή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σε μια προσπάθεια να τον κρατήσει στη ζωή.


Νοσηλεύτρια η οδηγός του αυτοκινήτου
Από την ανατροπή τραυματίστηκαν ο οδηγός του ασθενοφόρου και ο διασώστης του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος μαζί με τον ασθενή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ι.Χ. οδηγούσε νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Χανίων, η οποία αποχωρούσε από τη νυχτερινή της βάρδια όταν σημειώθηκε η σύγκρουση.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, δήλωσε στο Cretalive ότι ο άνδρας που μεταφερόταν με το ασθενοφόρο κατέληξε από την ανακοπή που είχε υποστεί.
Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του αναμένεται να αποσαφηνιστούν μέσα από την προβλεπόμενη διαδικασία.




Όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

«Ο ασθενής δεν κατέληξε από το τρακάρισμα, από θαύμα ζει ο συνάδελφος που του έκανε ΚΑΡΠΑ»
«Ο ασθενής είχε παραληφθεί ήδη σε ανακοπή. Ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός και γίνονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επανέλθει» λέει στο newsit.gr o Ιγνάτιος Κυρίτσης
«Από θαύμα ζει ο συνάδελφός μου που έκανε ΚΑΡΠΑ στην καμπίνα του ασθενοφόρου στον ασθενή», λέει στο newsit.gr o πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χανίων για το σοβαρό περιστατικό που συνέβη λίγο μετά τις 7:15 το πρωί της Κυριακής (19.7.26) στην στη λεωφόρο Μουρνιών όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε ασθενή στο νοσοκομείο, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
Ο πρόεδρος των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Χανίων, Ιγνάτιος Κυρίτσης, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι το τροχαίο συνέβη σε διασταύρωση, περίπου 500 μέτρα πριν από την είσοδο του νοσοκομείου Χανίων. Περιγράφει μάλιστα και τα όσα έγιναν κατα τα διάρκεια της διαδρομής από και προς το νοσοκομείο.
«Το ασθενοφόρο είχε κληθεί να διακομίσει έναν ασθενή που βρισκόταν ήδη σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής. Οι συνάδελφοί μου κινούνταν με χρήση σειρήνας, φάρων και όλων των προβλεπόμενων φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα η ομάδα ανάνηψης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διακομιδής, ο διασώστης που βρισκόταν στο πίσω μέρος του ασθενοφόρου έκανε αδιάκοπα ΚΑΡΠΑ και παρείχε τις απαραίτητες προσπάθειες ανάνηψης στον ασθενή. Ο ασθενής είχε παραληφθεί ήδη σε ανακοπή. Είχε εφαρμοστεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, είχε τοποθετηθεί αυτόματος απινιδωτής και οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίζονταν αδιάλειπτα μέχρι την άφιξη στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κατέληξε εξαιτίας του τροχαίου. Ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός και γίνονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επανέλθει», λέει ο Ιγνάτιος Κυρίτσης.
Και συνεχίζει: «Μόλις 500 μέτρα από την είσοδο του νοσοκομείου συνέβησαν όλα νωρίς το πρωί, με το πλήρωμα του ασθενοφόρου να ζει από θαύμα. Το τροχαίο συνέβη σε διασταύρωση, περίπου 500 μέτρα πριν από την είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων. Δεν γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς αυτές διερευνώνται από την Τροχαία και τους πραγματογνώμονες. Εκείνο που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι ότι το ασθενοφόρο κινούνταν με ενεργοποιημένες τις σειρήνες και τους φάρους και εκτελούσε επείγουσα διακομιδή.Το ασθενοφόρο ανετράπη και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Από θαύμα δεν χάθηκε και ο συνάδελφος που βρισκόταν στο πίσω μέρος της καμπίνας συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάνηψης του ασθενούς. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».
Έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης
Στη λεωφόρο Μουρνιών έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες πραγματοποίησαν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο αναποδογυρισμένο ασθενοφόρο.
Στο σημείο βρέθηκαν επίσης αστυνομικοί της Τροχαίας, οι οποίοι κατέγραψαν το περιστατικό και προχώρησαν στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συγκρούστηκαν το ασθενοφόρο και το αυτοκίνητο διερευνώνται από την Τροχαία Χανίων.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.










































































































