Έφηβος που ζύγιζε 140 κιλά έχασε τα μισά με ένα απλό κόλπο

0
148

Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο για εναν παχύσαρκο άνθρωπο να χάσει κιλά. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει κάποιος 40, 30 ακόμα και 20 κιλά.

Οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο και επικίνδυνο τρόπο ζωής. Οι ειδικοί μάλιστα το παραλληλίζουν με μορφές βαριάς εξάρτισης. Το junk food έχει επίπτωση στα συναισθήματα μας, κάνοντάς μας να θέλουμε να τρώμε όλο και περισσότερο ώστε να νιώθουμε καλύτερα. Κάτι σαν ναρκωτικό δηλαδή.

Ο άνθρωπος έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει τα πάντα. Και αν αφοσιωθεί σε αυτό τότε θα τα καταφέρει. Όπως αυτός ο 17χρονος που ζύγιζε 140 κιλά. «Στο σχολείο πήγαινα συνέχεια στους αυτόματους πωλητές και έτρωγα συνέχεια γλυκά και μπισκότα. Μετά γυρνούσα σπίτι και σχεδόν δεν έφευγα κοντά από το ψυγείο. Τώρα είμαι σχεδόν μισός», λέει ο Elliott Hulse.

Οι περισσότεροι παχύσαρκοι αποφασίζουν να κάνουν επέμβαση. Δεν είναι τόσο σπάνιο όσο ήταν παλαιότερα. Όμως ο Elliott δεν ήθελε κάτι τέτοιο, γιατί πίστευε ότι μπορούσε να χάσει το βάρος του μόνος του. Και όπως λέει «πολλές φορές η επέμβαση μπορεί να είναι πιο καταστροφική για το σώμα».

Τους πρώτους μήνες οι άνθρωποι γύρω του δεν καταλάβαιναν ότι έχανε κιλά. Είχε φτάσει στα 140 και για να φανεί η διαφορά θα πρέπει να έχανε αρκετά. Τώρα είναι 70 και εξαιρετικά χαρούμενος. Όχι μόνο γιατί έχασε τα κιλά κάνοντας καλό στην υγεία του, αλλά γιατί τα κατάφερε μόνος του.

Προτίμησε τον παλιό τρόπο, με δίαιτα και άσκηση. Όμως υπήρχε ένας σημαντικός παράγοντας που έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Ίσως οι περισσότεροι που προσπαθούν να χάσουν κιλά το κάνουν με το λάθος τρόπο. Δεν χρειάζεται μόνο αυστηρή δίαιτα και εντατική προπόνηση

Όπως αναφέρει ο Elliott δεν ήταν τίποτα από τα δυο που έπαιξε τον πιο αποφασιστικό ρόλο ώστε να χάσει τόσα κιλά. Το κλειδί για να αδυνατίσει ήταν ένα βασικό πράγμα. Έπινε πολύ νερό…

«Το κλειδί ήταν να πίνω πολύ νερό. Έπαιξε τεράστιο ρόλο όσο έχανα βάρος. Έπινα το λιγότερο 2 λίτρα την ημέρα», λέει ο Elliott. Ο 17χρονος όχι μόνο το αποφάσιζέ αλλά τα κατάφερε κιόλας, μόνος του, με δύναμη και αποφασιστικότητα. Γιατί άλλο η απόφαση και άλλο η αποφασιστικότητα. «Ξέρω ότι ο κόσμος τα παρατάει αν έχει 2-3 κακές ημέρες, αλλά αυτό δεν πρέπει να κάνει την διαφορά». Ο Elliott άλλαξε τον τρόπο ζωή του και επέμεινε.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που έχουν αυτή την θέληση, όπως ο Elliott. Το ότι τα κατάφερε ολομόναχος, χωρίς βοήθεια, ίσως εμπνεύσει κι άλλους να κάνουν το ίδιο μαζί του.

Πηγές: e-radio

loading...