Δώρο ζωής και ελπίδας 124.000 ευρώ – Η πονεμένη οικογένεια μπορεί να ονειρεύεται ξανά!

Η πενταμελής οικογένεια έγινε θέμα συζήτησης στη Φλώρινα και όχι μόνο. Οι εφιάλτες στοίχειωναν τις ζωές τους καθημερινά…

Σημαντική απόφαση για ολική διαγραφή χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας, για μια πενταμελή οικογένεια, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο στη Φλώρινα.

Η οικογένεια είχε χρέη ύψους 124.000 ευρώ προς τραπεζικά ιδρύματα, με τον πατέρα να είναι άνεργος και τη μητέρα να εργάζεται περιστασιακά.

Το Ειρηνοδικείο στην οριστική απόφασή του έκανε δεκτό ότι δεν διαφαίνεται προοπτική βελτίωσης της ήδη κακής οικονομικής κατάστασης που επικαλέστηκαν και απέδειξαν οι αιτούμενοι, καθώς, όπως επισημαίνει η απόφαση, η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας τους σε συνδυασμό με τον ισχυρό κλονισμό της υγείας ενός εξ αυτών, δημιουργεί πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των μηνιαίων δαπανών τους.

Μην το χάσεις:  Ξύπνησε η 8χρονη και έπιασε το χέρι της μητέρας της - Δάκρυα χαράς για το κορίτσι (video)

Στο πλαίσιο του Νόμου Κατσέλη, το Δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές τόσο για το χρονικό διάστημα των τριών ετών που ακολουθεί μετά τη δημοσίευση της απόφασης όσο και για το χρόνο μέσα στον οποίο θα γινόταν η αποπληρωμή των δανείων που αφορούν την κύρια κατοικία.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βίκτωρ Τσιλώνης, «η υπ’ αρ. 44/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, προχωρεί με εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ρηξικέλευθη νομική προσέγγιση ουσιαστικά σε ολική διαγραφή των οφειλών των αιτούμενων, συνολικού ύψους 124.000 ευρώ, καθώς και στην προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Είναι από όσο γνωρίζουμε η μοναδική δικαστική απόφαση που έχει δημοσιευθεί ως σήμερα με τη συγκεκριμένη νομική προσέγγιση και αιτιολογία».

Μην το χάσεις:  Κάποιοι αλλάζουν: Άστεγος, τοξικομανής έγινε εκατομμυριούχος και οι χυμοί του γνωστοί σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλώνη, είναι «ιδιαιτέρως σημαντικό ότι η απόφαση αυτή είναι πλέον αμετάκλητη, αφού έχει παρέλθει ο χρόνος άσκησης της έφεσης.

Συνεπώς μπορεί να αλλάξει μόνο εφόσον συντρέξουν νέες εξαιρετικές συνθήκες στη ζωή των αιτούμενων τα επόμενα τρία χρόνια».

Σημειώνεται ότι είχαν επιβληθεί εξαρχής μηδενικές καταβολές στο στάδιο της προσωρινής διαταγής, οι οποίες διατηρήθηκαν με την πρώτη, μη οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου και τελικώς και με τη δεύτερη και οριστική απόφαση.

Πηγή: voria.gr

loading...