Διαμερίσματα και βοήθημα έως 520 ευρώ σε φοιτητές από το υπουργείο Παιδείας

Σε επιπλέον ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας φοιτητών, για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, το αρμόδιο υπουργείο έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Με το πρόγραμμα αυτό, 2700 υποτροφίες θα χορηγηθούν από το ΙΚΥ για 9 μήνες επί 4 χρόνια. Αντιστοιχούν 520 ευρώ ανά φοιτητή/τρια μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ία μηνιαίως που σπουδάζει στον τόπο διαμονής.

[ad id=»215657″]

Μην το χάσεις:  Πάτρα: 35χρονος Κοιμήθηκε Φτωχός και Ξύπνησε Πάμπλουτος- Μέχρι και η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει

Συγχρόνως δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ ιών». Το κονδύλι αυτό θα διατεθεί στα ΑΕΙ της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές/ιες που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.

Μην το χάσεις:  Έρευνα: Υπάρχει μαμά ο Άη Βασίλης; Τι πρέπει να λένε οι γονείς!

 

loading...