Απαγόρευση κυκλοφορίας για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα!!Πανικός για χιλιάδες κατόχους ΙΧ

0
94

Ποια η μεγάλη ανατροπή για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ;

Την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης για αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 4 ή και παλιότερα στον πράσινο δακτύλιο προτείνει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, Δημήτρης Πάτσιος.

Ο ίδιος πάντως εστιάζοντας στο πρόβλημα ρύπανσης της Αθήνας, αλλά και των υπολοίπων μεγάλων πόλεων αναφέρει ότι δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση. “Αυτό που γίνεται εκτιμούμε ότι αυτή είναι μια εντελώς λάθος προσέγγιση, καθώς έχει αποδειχτεί ότι η ρύπανση στα αστικά κέντρα και η μειωμένη οδική ασφάλεια έχουν δραματικές συνέπειες στην κοινωνία.

Υφίσταται λύση, μέσω της παροχής κινήτρων και αντικινήτρων, οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να οδηγηθούν στην αγορά ενός νεώτερου αυτοκινήτου, πχ. δεκαετίας αντί εικοσαετίας που καταφέρνουν να διατηρούν χάρη στους αναποτελεσματικούς ελέγχους των ΚΤΕΟ ή και ορισμένα φορολογικά παράδοξα.

Εκτός της αυστηρής λειτουργίας των ΚΤΕΟ, θα πρέπει να ισχύσει επαρκής αστυνόμευση για την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης (για τα αυτοκίνητα Euro 4 ή παλαιότερα) και την είσοδο στο πράσινο δακτύλιο”.

Ο Δημήτρης Πάτσιος αναφέρθηκε και στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου που σημείωσαν πτώση 10,3% σε σχέση με την περσινή χρονιά. “Είναι γεγονός ότι υφίσταται μικρή κάμψη στις πωλήσεις λιανικής το τελευταίο διάστημα, αν και η αγορά διατηρεί θετικό πρόσημο από τις αρχές του έτους (+8,6%). Ενώ ο κλάδος δέχτηκε με ικανοποίηση την πρόσφατη αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης, οι επίκαιρες φορολογικές υποχρεώσεις περιορίζουν ευθέως την κατανάλωση.

Παρά ταύτα και δεδομένου του νέου χαμηλού Τέλους Ταξινόμησης και των σημαντικών ευκαιριών που προσφέρουν τα επίσημα δίκτυα των αντιπροσωπειών, είμαστε αισιόδοξοι ότι αφότου αποκατασταθεί η ισορροπία στην οικονομία, θα συνεχίσει η σταθερή ανάταξη της αγοράς”, τόνισε ο διευθυντής του ΣΕΑΑ.

fimes.gr

loading...