Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Για τις 30 Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η δικηγόρος της αναισθησιολόγου δήλωσε κώλυμα αποστέλλοντας στο δικαστήριο, έγγραφα για την παρουσία της σε μεταπτυχιακό μάθημα στην Αλεξανδρούπολη και η δίκη ανεβλήθη.

Ο πατέρας της μικρής, Μάνος Παρασκάκης, δήλωσε λακωνικά στους δημοσιογράφος: «περιμένω δικαίωση η οποία δεν έχει έρθει ακόμα, θα τα πούμε στη δίκη».

Μην το χάσεις:  Νύχτα ΤΡΟΜΟΥ για οικογένεια στον Άλιμο: Χτύπησαν τον πατέρα με λοστό στο κεφάλι κι έδεσαν τους δύο γιούς!

Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη έκανε λόγο για κενά στη υπόθεση, σημειώνοντας ότι η οικογένεια περιμένει απαντήσεις που δίνονται.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναισθησιολόγο αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μην το χάσεις:  Τροχαίο με έναν νεκρό στον Ασπρόπυργο-Κάηκε ζωντανός

Η Εισαγγελική Αρχή κάνει λόγο για ευθεία παραβίαση των παιδιατρικών αλγορίθμων και όφειλε να επιλέξει τη χορήγηση της αδρεναλίνης σε τιτλοποιημένες ενδοφλέβιες δόσεις, όπως συστήνεται.

ekriti.gr

loading...