Ο πατέρας του 21χρονου Νικήτα που έπεσε νεκρός στην Κρήτη λύγισε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», περιγράφοντας όσα ζούσε η οικογένειά του πριν από τη δολοφονία, αλλά και τις καταγγελίες που – όπως υποστηρίζει – δεν εισακούστηκαν ποτέ από τις αρχές.
«Κοιμόμουν με τα παπούτσια στον καναπέ»
Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση που προκαλεί σοκ και βαθιά θλίψη, ο πατέρας του 21χρονου Νικήτα μίλησε ανοιχτά για τον φόβο που βίωνε καθημερινά, πολύ πριν φτάσει η τραγωδία στην Κρήτη στο μοιραίο τέλος της.
Με αξιοπρέπεια αλλά και εμφανή πόνο, περιέγραψε πως η οικογένεια ζούσε για μεγάλο διάστημα μέσα στην αγωνία. Όπως είπε, ο ίδιος είχε φτάσει στο σημείο να κοιμάται στον καναπέ φορώντας τα παπούτσια του, περιμένοντας ένα τηλεφώνημα από τον γιο του ότι επιστρέφει σπίτι, ώστε να βγει έξω και να τον προστατεύσει.
«Ήμουν συνεχώς σε επιφυλακή», ανέφερε ουσιαστικά μέσα από τα λόγια του, περιγράφοντας μια κατάσταση που έμοιαζε με καθημερινό εφιάλτη.
Οι καταγγελίες που είχαν προηγηθεί
Ο πατέρας του Νικήτα αποκάλυψε πως ο 54χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία, είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να βλάψει σοβαρά τον γιο του.
«Έχουμε κάνει τρεις καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα της Αμμουδάρας», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την πικρία και την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι – όπως πιστεύει – ο δράστης είχε μια μορφή προστασίας που του επέτρεπε να συνεχίζει ανενόχλητος.
Τα όσα περιέγραψε ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τα ερωτήματα γύρω από το αν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το έγκλημα, εφόσον είχαν γίνει αναφορές και καταγγελίες πριν από τη δολοφονία.
Η φράση που συγκλόνισε το στούντιο
Από τις πιο φορτισμένες στιγμές της συνέντευξης ήταν όταν ο πατέρας αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη συνάντησή του με τον 54χρονο στο νοσοκομείο, μετά από ατύχημα που είχε ο γιος του δράστη.
Με λόγια που πάγωσαν το στούντιο αλλά και όσους παρακολουθούσαν την εκπομπή, αποκάλυψε τι είχε πει τότε:
«Του είπα ότι προτιμούσα να ήταν το παιδί μου σκοτωμένο από το δικό του. Αν ήταν να γυρνάγε το παιδί του πίσω, ας… ας το σκότωνε το παιδί μου. Ας το σκότωνε. Αν ήταν να γυρίσει».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε έντονη συγκίνηση, καθώς φανέρωσε το μεγαλείο ψυχής ενός πατέρα που, παρά τη δική του αγωνία, μπορούσε να νιώσει τον πόνο ενός άλλου γονιού. Κανείς τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο ίδιος άνθρωπος θα κατέληγε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού του.
Τα ερωτήματα για τη στάση της Αστυνομίας
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναδείχθηκε και μια σοβαρή αντίφαση σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει στην ΕΛ.ΑΣ.
Η οικογένεια του θύματος υποστηρίζει ότι υπήρξαν συνολικά τέσσερις καταγγελίες για περιστατικά που αφορούσαν τον 54χρονο. Ο πατέρας μίλησε για τρεις στην κάμερα, ενώ στο πλατό έγινε λόγος για τέσσερις συνολικά από την πλευρά της οικογένειας.
Από την άλλη, η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας αναφέρει πως είχαν καταγραφεί μόνο δύο καταγγελίες.
Η Ζήνα Κουτσελίνη σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την υπόθεση, λέγοντας πως «ακούσαμε αλήθειες» και υπογραμμίζοντας ότι, παρά τις αναφορές της οικογένειας, δεν έγινε τίποτα που να μπορούσε να προστατεύσει τον 21χρονο.
Η διαφορά ανάμεσα στις καταγγελίες που επικαλείται η οικογένεια και σε εκείνες που αναγνωρίζει επίσημα η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί νέα ερωτήματα και εντείνει το αίσθημα οργής και αδικίας γύρω από μια υπόθεση που, όπως όλα δείχνουν, ίσως να μπορούσε να είχε πάρει διαφορετική τροπή αν είχαν υπάρξει έγκαιρα αντανακλαστικά.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.






































































































