Αυτός ο άντρας σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Facebook με αυτό που «τόλμησε» να ξεστομίσει για τη σύντροφό του

0

Τελικά πόσο λάθος είναι να θέλουμε να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που να μας έλκει εμφανισιακά;

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε τη σελίδα Humans of New York στο , να σας πούμε ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ του οποίου ο δημιουργός αποτυπώνει και φωτογραφίζει ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που κατοικούν στη μεγάλη πόλη, δίνοντας μια ρεαλιστική ματιά στις ζωές των άλλων οι οποίες, τελικά, μπορεί να μη διαφέρουν τόσο πολύ από τις δικές μας. Άλλες από αυτές έχουν πολύ πόνο, άλλες πολύ πόνο αλλα χαρούμενο τέλος. Σε κάθε περίπτωση συγκινούν, εμπνέουν, δίνουν ελπίδα- γι’ αυτό και διαβάζονται από σχεδόν 19 εκατομμύρια followers που έχει συγκεντρώσει η σελίδα, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου .

Συνήθως συνοδεύονται από τη φωτογραφία του ατόμου που εξομολογείται ένα story της ζωής του και κάθε ποστ δέχεται χιλιάδες σχόλια συμπαράστασης, αγάπης, ταύτισης και θετικής διάθεσης.

Εκτός από αυτό:

Το ποστ ανέβηκε την προηγούμενη Πέμπτη και πρόκειται για ιστορία ενός άντρα ο οποίος, με όλη του την ειλικρίνεια, εξομολογείται πως βρίσκεται σε ένα συναισθηματικό τέλμα εξαιτίας του βάρους της κοπέλας του (ναι, σωστά διαβάσατε).

Όπως εξηγεί, είναι μαζί της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και παρόλο που περνάνε ωραία δεν μπορεί να ξεπεράσει το θέμα του βάρους της. Θίγοντας ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, πρέπει να είσαι έτοιμος και για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσεις.

Τι έγραψε αναλυτικα:

«Στην αρχή είπα στον εαυτό μου ότι μπορώ να το ξεπεράσω. Σκέφτηκα «Ας το δοκιμάσω να δούμε πως θα πάει». Βγήκαμε ραντεβού και περάσαμε τέλεια. Όλα τα υπόλοιπα σε εκείνη ήταν αυτό που ήθελα. Οπότε δεν ήθελα να χαλάσω κάτι τόσο όμορφο γιατί κάτι τόσο ασήμαντο. Αλλά έχει περάσει 1.5 χρόνος από τότε. Και νιώθω απαίσια, αλλά δε μπορώ να το ξεπεράσω. Και αυτό με κάνει να νιώθω κακός άνθρωπος. Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε σε μια σύμβουλο σχέσεων, αλλά ακόμα δεν ξέρω πως θα βρω τη δύναμη να το πω. Υπάρχει σωστός τρόπος να ζητήσεις από κάποιον να χάσει βάρος για εσένα;»

Διανύουμε μια περίοδο που, στα ειδικά στα social media, το θέμα του βάρους και της εμφάνισης σε συνάρτηση με την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας αναφέρεται, σχολιάζεται, προωθείται πιο έντονα απο ποτέ. Καθημερινά χιλιάδες body positive παραδείγματα, από instagram influencers μέχρι fashion brands και εταιρείες από τη βιομηχανία της ομορφιάς, προωθούν ότι κάθε γυναίκα οφείλει να αισθάνεται υπέροχα με το σώμα της έτσι όπως είναι. Οπότε, οποιοδήποτε σχόλιο για τα κιλά μιας γυναίκας θεωρείται άκρως ρατσιστικό και μπαίνει αυτομάτως στην κατηγορία «body shaming» όπως έχει χαρακτηρισθεί η αρνητική κριτική για το σώμα κάποιου.

Πράγματι λοιπόν, αυτός ο άντρας όχι μόνο δεν συγκίνησε, αλλά σήκωσε ολόκληρη θύελλα αντιδράσεων. Με λίγα λόγια, έγινε το «έλα να δεις» στα comments, όπου δέχτηκε τα πιο χλευαστικά, ειρωνικά, αλλά και οργισμένα, βιτριολικά σχόλια από γυναίκες (κυρίως).

Ας δούμε ενδεικτικά, κάποια από αυτά.

«Φοράς cargo! Δεν μπορείς να πεις τίποτα για κανενός την εμφάνιση όταν φοράς cargo», έγραψε ειρωνικά κάποια.

bovary.gr

loading...