Ένα σοβαρό περιστατικό ήρθε στο φως τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο τον γνωστό δημοσιογράφο του Star Channel, Δ.Μ., ο οποίος συνελήφθη για εκβιασμό σε βάρος της Ζέττας Μακρή. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και η σύλληψη στον Βόλο
Ο Δ.Μ., με έντονη παρουσία στα media τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο. Στην κατοχή του βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία είχε φέρεται παραλάβει από την ίδια τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Μακρή, ο δημοσιογράφος την πίεζε να του καταβάλει 15.000 ευρώ, ώστε να σταματήσει να δημοσιεύει άρθρα που τη δυσφημούν ή τη βλάπτουν πολιτικά. Μετά την αναφορά της στις αρχές, οργανώθηκε παγίδα: η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια στο λιμάνι του Βόλου, όπου εκείνη παρέδωσε 10.000 ευρώ, υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας. Η σύλληψη ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα, με τον δημοσιογράφο να έχει τα χρήματα στην κατοχή του.
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που συνελήφθη
Ο Δ.Μ. είναι αναγνωρίσιμος δημοσιογράφος του Star, με τακτική τηλεοπτική παρουσία και παράλληλα ενεργός στη Μαγνησία, όπου είναι ιδιοκτήτης ενημερωτικής ιστοσελίδας και ραδιοφωνικού σταθμού. Παλιότερα είχε παρουσιαστεί και σε άλλα κανάλια, ενώ είχε δική του εκπομπή με τίτλο «Παράθυρο στη Θεσσαλία» στο Astra TV.
Η φήμη του και η μακροχρόνια δραστηριότητά του στα μέσα καθιστούν την υπόθεση ακόμα πιο ηχηρή, ενώ η σύλληψή του σε τέτοιο πλαίσιο έχει προκαλέσει σοκ και απορίες για το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση μέχρι αυτό το σημείο.
Η δημόσια τοποθέτηση της Ζέττας Μακρή
Η Ζέττα Μακρή, σχολιάζοντας την απόφασή της να συνεργαστεί με τις αρχές και να οργανωθεί η επιχείρηση, δήλωσε:
«Έκανα αυτό που μου έλεγε η συνείδησή μου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά είχα υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά μου και στην πορεία μου».
Με αυτά τα λόγια άφησε να εννοηθεί πως η πίεση που δεχόταν ήταν έντονη και διαρκής, γεγονός που την οδήγησε να σπάσει τη σιωπή της.
Η παλιά τηλεοπτική κόντρα με τον Πέτρο Κουσουλό
Ένα από τα σημεία που προκάλεσαν έντονη συζήτηση, είναι ότι το όνομα του Δ.Μ. βγήκε στη δημοσιότητα μέσα από ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού, με τον οποίο διατηρούσαν έντονη κόντρα από τα παλιά. Οι δυο τους είχαν βρεθεί στο παρελθόν στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, όπου πολλές φορές είχαν σφοδρές αντιπαραθέσεις στον αέρα.
Η σχέση αυτή, γεμάτη ένταση και αντιπαραθέσεις, φαίνεται να επανήλθε στο προσκήνιο τώρα που το όνομα του Δ.Μ. ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μέσω των αποκαλύψεων του Κουσουλού.
Σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία
Ο Δ.Μ. μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια δήλωση. Η συνέχεια της υπόθεσης πλέον βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, που θα κρίνει αν οι κατηγορίες είναι επαρκώς τεκμηριωμένες και εάν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει η υπόθεση.
Πηγή: dailymedia.com.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.