Η Βέφα μοιράζεται τα μυστικά για τέλεια μελομακάρονα
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η στιγμή για σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι εδώ. Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις με τα γλυκά σου αυτές τις γιορτές, η αγαπημένη μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου σου αποκαλύπτει τα 8 μυστικά για να πετύχεις τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα που θα κάνουν τους πάντες να τα θυμούνται.
Η ίδια, μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook, μοιράστηκε τις συμβουλές της, συνοδεύοντας τις με λόγια γεμάτα αγάπη:
«Σήμα κατατεθέν της χριστουγεννιάτικης κουζίνας τα μελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την οποία προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας, φίλες και φίλοι μου!».
Τα 8 μυστικά για επιτυχία
Η Βέφα προτείνει απλά αλλά σημαντικά βήματα για τέλειο αποτέλεσμα:
1. Όχι ζύμωμα, μόνο ανακάτεμα
Χρησιμοποίησε κουτάλι για να ενώσεις τα υγρά με το αλεύρι, αποφεύγοντας το έντονο ζύμωμα.
2. Ίσιο φύλλο ζύμης
Άνοιξε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού και κόψε τα μελομακάρονα με κουπ-πατ.
3. Ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν
Τα μελομακάρονα πρέπει να αποκτήσουν βαθύ καστανό χρώμα πριν βγουν από τον φούρνο.
4. Προσεκτικό σιρόπι
Αφού αφαιρέσεις τον αφρό από το σιρόπι, βράσε το μόνο για 5 λεπτά.
5. Σιρόπιασμα όταν είναι ζεστά
Ρίξε το καυτό σιρόπι αμέσως μόλις βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο.
6. Αναποδογύρισμα μετά από 2 ώρες
Όταν έχουν σχεδόν απορροφήσει το σιρόπι, γύρισέ τα ανάποδα και άφησέ τα έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
7. Καρύδια σε σωστή υφή
Μην τα αλέσεις πολύ. Τα χοντροκομμένα καρύδια δίνουν καλύτερη υφή και γεύση.
8. Ακριβείς μετρήσεις
Χρησιμοποίησε μεζούρα για να ζυγίσεις σωστά τα υλικά.
Με αγάπη από την κουζίνα της Βέφας
Η Βέφα κλείνει με την ευχή της:
«Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!».
Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα και δημιούργησε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που θα γεμίσουν το σπίτι σου με γιορτινά αρώματα και χαμόγελα.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.