Μέχρι και σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν σε τι βοηθάνε οι μικρές τρύπες που βρίσκονται πάνω στα κρακεράκια.
Αρκετοί άνθρωποι τρώνε κάθε μέρα κρακεράκια. Οι περισσότεροι τα έχουν συνδυάσει με το διάλλειμα στη δουλειά, άλλοι με το πρωινό τους και οι μικρότεροι με το κολατσιό τους στο σχολείο.
Την απάντηση τη δίνουν οι αρτοποιοί
Ωστόσο, ελάχιστοι έχουν παρατηρήσει ή έχουν ενδιαφερθεί για το λόγο που τα κρακεράκια έχουν τρύπες.
Όπως λένε αρτοποιοί οι τρύπες στα κράκερ βοηθούν αρκετά κατά τη διαδικασία του ψησίματος.
Οι τρύπες, γνωστές και ως dockers, επιτρέπουν στον αέρα να διαφεύγει από τη ζύμη. Αυτό βοηθά τα κράκερ να παραμείνουν επίπεδα, τραγανά και ομοιόμορφα.
Οι τρύπες εμποδίζουν το σχηματισμό φυσαλίδων στα αλμυρά μπισκότα, γεγονός που βοηθάει στο να αποφευχθεί ο κίνδυνος στη δομή των κράκερ.
Αυτές οι τρύπες στα κράκερ θα πρέπει να τοποθετηθούν σωστά σε ίση απόσταση, διαφορετικά τα κράκερ που θα γίνουν θα ήταν πολύ σκληρά ή πολύ μαλακά. Η κοντινή τοποθέτηση των οπών κάνει τα κράκερ στεγνά και δύσκολα στο μάσημα. Εάν οι τρύπες καταλήξουν να είναι πολύ μακριά, τότε μπορεί να διαλύσει το κράκερ. Θα πρέπει να υπάρχει σωστός αριθμός τρυπών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα επίπεδο και τραγανό σνακ που είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.