Για την πολύ νόστιμη αυτή σαλάτα, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αληθινό, βιολογικό καλαμπόκι και όχι τα μεταλλαγμένα γενετικά αμερικάνικα καλαμπόκια με τους “πράσινους γίγαντες” που βρίσκει κανείς στους καταψύκτες των super market.Αν δεν είναι η εποχή του, προτιμήστε σε κάθε περίπτωση κάποιο βιολογικό.
Υλικά
2 καλαμπόκια
ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
1 κ.γ. μουστάρδα, κατά προτίμηση Dijon
1 κ.γ. μέλι
¼ του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
αλατοπίπερο κατά προτίμηση
1 μαρούλι ή ανάμικτα πράσινα σαλατικά
2 φλυτζάνια βραστό ή ψητό ψαχνό κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές ή σε λωρίδες
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
4 φέτες μπέικον, ξεροψημμένο και τραγανό
Πρόσθετες Πληροφορίες
Ψήστε το καλαμπόκι σε μεσαία σκάλα γυρνώντας το ώστε να ψηθεί από όλες τις μεριές. Βγάλτε το από τον φούρνο. Όταν κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το πιάσετε, καθαρίστε τον καρπό από το κοτσάνι.
Στο μεταξύ, φτιάξτε το dressing χτυπώντας μαζί το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ, την μουστάρδα και το μέλι μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αργά-αργά προσθέστε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης ομοιογενής σος. Ρίξτε μέσα το κόλιαντρο και το αλατοπίπερο.
Μοιράστε το μαρούλι σε δύο πιάτα, περιχύστε το μισό dressing, ρίξτε από πάνω το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, το αβοκάντο και το μπέικον.
Περιχύστε το υπόλοιπο dressing και συμπληρώστε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες: 2
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.